177
Στιγμιότυπο από την κηδεία του Κατσίφα | Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελεύθεροι οι 12 προσαχθέντες κατά την κηδεία του Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 08:20
Στιγμιότυπο από την κηδεία του Κατσίφα
|Intimenews/ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελεύθεροι οι 12 προσαχθέντες κατά την κηδεία του Κατσίφα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 08:20

Νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής η αλβανική αστυνομία άφησε ελεύθερα 12 άτομα που είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και τέσσερα στελέχη της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στις 3 το πρωί και μετά από πολύωρη κράτηση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος (που είχε προσαχθεί και αυτός) είπε ότι η αλβανική αστυνομία τού έχει κατασχέσει το κινητό του με τη δικαιολογία ότι θα το εξετάσει εισαγγελέας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι προσαχθέντες περίμεναν έξι ώρες πριν πάρουν τα στοιχεία τους οι αλβανοί αστυνομικοί και ότι τον κατηγόρησαν ότι στην κηδεία του Κατσίφα φώναζε αντιαλβανικά συνθήματα, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Επιπλέον τον απείλησαν ότι αν δεν δώσει τα στοιχεία του, θα τον περνούσαν από δίκη στα Τίρανα.

Οι αστυνομικοί δεν άσκησαν βία εναντίον του ίδιου ή των άλλων.

Παραπλήσιες ήταν και οι δηλώσεις του πρώην επάρχου Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ότι η εξακρίβωση στοιχείων πήρε πολλές ώρες. Στο τμήμα του φυλούσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων, σε μια απόπειρα εκφοβισμού, όπως είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...