359
Ο Ζιντάν σκεπτικός, στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Ξάφνιασε πολλούς ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης | REUTERS/Juan Medina

Τέλος ο Ζιντάν από τη Ρεάλ!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 14:13
Ο Ζιντάν σκεπτικός, στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. Ξάφνιασε πολλούς ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης
|REUTERS/Juan Medina

Τέλος ο Ζιντάν από τη Ρεάλ!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 14:13

Πέντε 24ωρα. Τόσο κράτησε η διαδρομή από το όνειρο, αν όχι στον εφιάλτη, σίγουρα στο σοκ. Εντελώς ξαφνικά και μετά από δυόμιση ανεπανάληπτα χρόνια και τρία Champions League, ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο σπουδαίος Γάλλος πήρε τελικά την απόφαση να αφήσει τη Ρεάλ, προφανώς στην καλύτερή του στιγμή, μετά και τον θρίαμβο της τρίτης συνεχόμενης κατάκτησης Champions League με τη νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου το Σάββατο.

Εκτίμησε προφανώς ο Ζιντάν ότι από αυτό το σημείο η πορεία θα ήταν μόνο καθοδική. Από την αρχή της χρονιάς άλλωστε υπήρχε γκρίνια στο στρατόπεδο των Μαδριλένων και ονοματολογία για τον άνθρωπο που θα καθόταν στον πάγκο της ομάδας την νέα χρονιά. Η κατάκτηση του Champions League προσέφερε ένα πολύ γλυκό τέλος για τον Ζιζού και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χθες, ο 46χρονος Γάλλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ. Κατά το ρεπορτάζ οι δύο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν και ο Ζιντάν του μετέφερε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

2018-05-31T112025Z_1498267830_RC1E5DADEC40_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-MAD-ZIDANE
Ζινεντίν Ζιντάν και Φλορεντίνο Πέρεθ στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης

«Πήρα την απόφαση να μην συνεχίσω ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια παράξενη στιγμή, αλλά αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει να κερδίζει. Άλλη μέθοδο δουλειάς και γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση», ήταν τα πρώτα λόγια του Ζιντάν.

2018-05-31T111858Z_1775794604_RC1182223900_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-ZIDANE
O Ζιντάν προσέρχεται για την συνέντευξη Τύπου

«Έπειτα από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σεβαστούμε την απόφαση. Με ξάφνιασε πάρα πολύ όταν έμαθα την απόφαση. Θα ήθελα να τον πείσω να μείνει, αλλά ξέρω πώς είναι. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για τη Ρεάλ. Δεν είναι ένα αντίο. Αλλά αν χρειάζεται ένα διάλειμμα, είναι κάτι που δικαιούται», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο Ζιντάν ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία των «μερένχες» τον Γενάρη του 2016 και κατάφερε μέχρι σήμερα να πανηγυρίσει 3 Champions League, 1 πρωτάθλημα, 1 ισπανικό Σούπερ Καπ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...