447
Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ έπεσε θύμα των μεθόδων της Sun, όμως δεν κατάφερε να καθίσει τον εκδότη του, τον Ρούπερτ Μέρντοκ, στο εδώλιο | REUTERS/Maja Smiejkowska

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Χιου Γκραντ και The Sun

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 21:05
Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ έπεσε θύμα των μεθόδων της Sun, όμως δεν κατάφερε να καθίσει τον εκδότη του, τον Ρούπερτ Μέρντοκ, στο εδώλιο
|REUTERS/Maja Smiejkowska

Εξωδικαστικός συμβιβασμός για Χιου Γκραντ και The Sun

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 21:05

Ο διάσημος ηθοποιός Χιου Γκραντ απεδέχθη τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που του πρότεινε ο όμιλος News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοκ (εκδότης και του ταμπλόιντ The Sun) για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Ο ίδιος σε σημείωμά του ανέφερε ότι με βαριά καρδιά συμφώνησε με το εξωδικαστικό κλείσιμο αυτής της ιστορίας, διότι ακόμη και αν κέρδιζε στο δικαστήριο, υπό προϋποθέσεις δεν θα απέφευγε την καταβολή τεράστιου ποσού για δικαστικά έξοδα.

Σημειωτέον ότι η Sun έχει μηνυθεί και από τον πρίγκιπα Χάρι. Το βρετανικό μέσο Telegraph έγραψε ότι αν γινόταν η δίκη με ενάγοντα τον Γκραντ, τα νομικά έξοδα θα έφθαναν στα 10 εκατ. λίρες. Η δίκη είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2025.

Ο Γκραντ ισχυρίστηκε ότι έγινε στόχος δημοσιογράφων και ιδιωτικών ντετέκτιβ που εργάστηκαν για λογαριασμό της Sun με τρόπο παράνομο. Είπε, συγκεκριμένα, ότι έγινε διάρρηξη στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, αφαιρέθηκε ολόκληρη η εξώπορτα, και λίγο καιρό μετά εμφανίστηκε μια ιστορία στη Sun με λεπτομέρειες για το εσωτερικό της οικίας του. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι σχετικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των διαρρηκτών και την παγίδευση του τηλεφώνου του περιήλθαν εις γνώσιν του από κάποιον ντετέκτιβ το 2022 και ότι κατόπιν αυτού αποφάσισε να κινηθεί δικαστικώς.

Στο προαναφερθέν σημείωμά του περί αναγκαστικού συμβιβασμού, που ανήρτησε στο X, ο Γκραντ υποστήριξε τη θέση ότι αν η δίκη γινόταν και επιδικαζόταν υπέρ αυτού αποζημίωση αλλά «έστω κατά μια δεκάρα μικρότερη από την προσφορά για διακανονισμό που έκανε ο εναγόμενος», τότε ο ίδιος ο ηθοποιός θα πλήρωνε τα έξοδα της δίκης και για τους δύο αντιδίκους.

«Δεν θέλω αυτά τα λεφτά» έγραψε ο Γκραντ. «Οπως συμβαίνει συνήθως, μου προσφέρουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να κρατήσω αυτό το θέμα εκτός δικαστηρίου. Θα ήθελα πολύ να τους δω στο δικαστήριο, αλλά οι δικηγόροι του Μέρντοκ είναι πανάκριβοι. Ακόμη και αν αποδειχθεί το δίκιο μου, θα είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω 10 εκατ. λίρες. Φοβάμαι ότι πρέπει να υποχωρήσω».

Το σκάνδαλο με το χακάρισμα των τηλεφώνων ξέσπασε το 2011, έγραψε το Telegraph. Ο Γκραντ πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και συμμετείχε στην εκστρατεία Hacked Off εναντίον των ταμπλόιντ εφημερίδων. Ο Γκραντ δήλωσε επίσης ότι ο Μέρντοκ έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 1 δισ. λίρες σε αποζημιώσεις στους ενάγοντες, αλλά και σε αμοιβές δικηγόρων, με στόχο να μη φθάσουν υποθέσεις αυτού του είδους στις δικαστικές αίθουσες.

«Τα χρήματα είναι βρώμικα, δεν τα θέλω» έγραψε ο ηθοποιός και είπε ότι το ποσόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα το δωρίσει σε ομάδες όπως το Hacked Off «ώστε να αποκαλυφθούν οι χειρότερες υπερβολές του Τύπου που ανήκει στους ολιγάρχες». Ο  εκπρόσωπος της News Group Newspapers δήλωσε: «Το 2011 η εταιρεία μας ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη από τα θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών. Εκτοτε καταβάλλουμε αποζημιώσεις σε όσους έχουν προβάλει τις κατάλληλες αξιώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...