314
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξι συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ – Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να γκρεμίζουν τοίχο μέσα στο Ιδρυμα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 16:46
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξι συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ – Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να γκρεμίζουν τοίχο μέσα στο Ιδρυμα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 16:46

Δεν έχουν τέλος τα πάσης φύσεως επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), καθώς μετά τον ξυλοδαρμό του καθηγητή την Τρίτη εν ώρα μαθήματος, έξι άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης επ’ αυτοφώρω ενώ γκρέμιζαν τοίχο εντός του χώρου του Ιδρύματος.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σημειώνονταν μικροεπεισόδια με αλληλέγγυους των νεαρών που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση:

«Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από την επιχείρηση.

«Αυταρχικές συμπεριφορές, “παράγκες”, βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της», δήλωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την επιχείρηση σε χώρο υπό κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Ο υπουργός προσέθεσε: «Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...