371
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν στον χώρο του Ιδρύματος ώστε να αποτραπεί και δεύτερη κατάληψή του | ΙΝΤΙΜΕnews

Εκκενώθηκε μέσα σε μισή ώρα η κατάληψη στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 09:21
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν στον χώρο του Ιδρύματος ώστε να αποτραπεί και δεύτερη κατάληψή του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκκενώθηκε μέσα σε μισή ώρα η κατάληψη στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 09:21

Με μία καλά οργανωμένη επιχείρηση, λίγο πριν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, η Ελληνική Αστυνομία εκκένωσε το κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δίνοντας τέλος στην παρωδία των δύο και πλέον εβδομάδων κατάληψης.

Η επέμβαση των ΜΑΤ, με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ήταν συντονισμένη και ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, μέσα σε περίπου ένα μισάωρο.

Προσήχθησαν 33 άτομα, ενώ αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (όπως είχαν πράξει προ ημερών εδώ) προκειμένου να αποτρέψουν «τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη», όπως καταγγελτικά έλεγε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Οπως είχε γίνει και στην πρώτη επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες, τουλάχιστον 14 δεν σχετίζονταν με το Πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ και μέσα σε λίγα λεπτά έβγαλαν έξω όλους τους καταληψίες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχε καταγραφή με βίντεο, καθώς και διαρκής επιτήρηση από αέρος, από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drone.

Επιτόπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την περιφρούρηση του χώρου, ενώ κλειστή ήταν η Εγνατία Οδός και άλλοι δρόμοι περιμετρικά του Ιδρύματος. Κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται έξω από το Ιδρυμα.

Σε κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ομάδα περίπου δέκα ατόμων, η οποία επιχείρησε να πλησιάσει στο campus από την πλευρά του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στο ύψος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών. Η ομάδα απωθήθηκε από τους αστυνομικούς, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας απευθύνθηκε κάλεσμα συγκέντρωσης στην Πρυτανεία για τη στήριξη της κατάληψης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωσή της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης:

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίησή τους και εφόσον χρειαστεί θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...