593
Η εικόνα του κτιρίου της Πρυτανείας στο ΑΠΘ το βράδυ της Δευτέρας | SOOC

ΝΔ: Με πανηγύρια στο ΑΠΘ και καλέσματα σε πορείες ποντάρουν στην καταστροφή και τζογάρουν με την υγεία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 13:51
Η εικόνα του κτιρίου της Πρυτανείας στο ΑΠΘ το βράδυ της Δευτέρας
|SOOC

ΝΔ: Με πανηγύρια στο ΑΠΘ και καλέσματα σε πορείες ποντάρουν στην καταστροφή και τζογάρουν με την υγεία

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 13:51

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας έξω από το υπό κατάληψη κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Λίγο μετά τις 9 μ.μ. ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ. Εγιναν τουλάχιστον πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Από την πρώτη στιγμή της κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανείας (σ.σ. το Ιδρυμα έχει επισήμως αναστείλει κάθε διοικητική του λειτουργία) βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου. Στόχος τους, κατά δήλωσή τους, να αποτρέψουν τυχόν επέμβαση της Αστυνομίας για τη διάλυση της κατάληψης.

Το κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους οι βουλευτές Νοτοπούλου, Αμανατίδης, Αυγέρη αλλά και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης, δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς, αξίωσαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή.

Χαρακτηριστική του κλίματος ευφορίας που επικράτησε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Αμανατίδη, Αυγερη, Νοτοπουλου που με την παρουσία τους στο ΑΠΘ, μαζί με…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε νέα πορεία στη Θεσσαλονίκη με συνθήματα υπέρ της κατάληψης και εναντίον του πρύτανη του ΑΠΘ και του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.

Στο ύψος της Αγίου Δημητρίου στήθηκε αστυνομικός φραγμός, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει η πορεία να επιστρέψει προς το ΑΠΘ.

Η παρέμβαση αυτή των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία που σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου παρατήρησε σχετικά (με αφορμή και το κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας):

«Χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν κατάληψη στο ΑΠΘ. Σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας.

»Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας από τη μια επενδύει στις πλατείες των “νεοαγανακτισμένων” και από την άλλη κραυγάζει ότι “η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο”.

»Με τις ενέργειές του υπονομεύει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία. Μονίμως ποντάρει στην καταστροφή και τζογάρει με την υγεία των πολιτών».

«Δεν έγινε επιχείρηση εκκένωσης»

Οσον αφορά τη χθεσινή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή γύρω από το ΑΠΘ, με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καμία επιχείρηση ανακατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας.

Όπως αναφέρεται, «βραδινές ώρες χθες από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περίπου 100 ατόμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε παρακείμενες οδούς (Εθνικής Αμύνης, Ιασωνίδου κ.λπ.), έπειτα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο προέτρεπε την είσοδο στους χώρους του ΑΠΘ».

«Πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων μία σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (covid 19)», προστίθεται στην ανακοίνωση με την οποία διαψεύδεται «οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί δήθεν αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ».

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, στην κατοχή του 23χρονου συλληφθέντος –σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια– βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 1 μαχαίρι,
• 1 πολυεργαλείο τύπου ελβετικού σουγιά,
• 1 εργαλείο με σπασμένη ξύλινη λαβή (σκεπάρνι),
• 1 μεταλλικό κλειδί για μπουλόνια αυτοκινήτου,
• 1 μεταλλικό γάντζο αυτοκινήτου,
• 1 κουκούλα τύπου full face και 2 περιλαίμια τύπου μπαλακλάβα και
• 3 πέτρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...