296
|

«Είχα τσιμπήματα στα πόδια και όλο μου το σώμα» – επιδρομή ψύλλων στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:48

«Είχα τσιμπήματα στα πόδια και όλο μου το σώμα» – επιδρομή ψύλλων στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:48

Δεκάδες τσιμπήματα από ψύλλους -όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων- δέχθηκαν υπάλληλοι, φοιτητές και καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Χημείας – Βιολογίας.

«Πριν μια εβδομάδα είχα τσιμπήματα πρώτα στα πόδια και μετά στο υπόλοιπο σώμα μου. Δεν ήξερα από τι ήταν νόμιζα ότι ήταν από κουνούπια και όταν πήγα στο νοσοκομείο μού είπαν ότι είναι τσιμπήματα από ψύλλους», περιέγραψε σε δηλώσεις της Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η  υπάλληλος στον τομέα φύλαξης του πανεπιστημίου, Λυδία Ζαρζάνη.

Οπως είπε, άμεσα ενημέρωσε τον πρόεδρο (του Χημικού), «καθώς ήδη είχαν τσιμπήματα καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι».

«Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, κάποιοι συνάδελφοι και εργαζόμενοι μου είπαν ότι έχουν τσιμπήματα που μοιάζουν να είναι από ψύλλους. Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι σε πάρα πολλούς χώρους στο ισόγειο και στους ορόφους και ειδοποιήσαμε την υπηρεσία καθαριότητας η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία απεντόμωσης. Παρασκευή και Δευτέρα παρέμεινε η σχολή κλειστή, καθώς είναι πολλοί οι χώροι και έπρεπε να ολοκληρωθεί», ανέφερε από πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σπαθής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πρόβλημα όμως παραμένει και η διαδικασία απεντόμωσης θα χρειαστεί να επαναληφθεί.

«Θα προσπαθήσουμε να γίνει σε μια ημέρα, διότι δημιουργείται πρόβλημα είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και είναι δύσκολο να μη λειτουργεί τίποτα στο Τμήμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να λυθεί με τη δεύτερη απεντόμωση το θέμα. Είμαι 35 χρόνια εδώ και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Σπαθής.

Οπως επεσήμανε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, «η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημίου έχει και τη συμβατική υποχρέωση απεντόμωσης. Ενημερώσαμε και ξεκίνησε τη διαδικασία εδώ στο Χημείο και στο Βιολογικό. Μας ενημέρωσαν όμως δεν θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των ψύλλων με μια φορά και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη».

«Κλείσαμε το χημείο για δύο ημέρες και μάλλον θα χρειαστεί να το ξανακλείσουμε», προσθεσε ο αντιπρύτανης.