401
Μια πινακίδα στο Μπαρέτζιο, πόλη κοντά στο Μιλάνο, προειδοποιεί τους κατοίκους για τον κορονοϊό | REUTERS/Yara Nardi

Εφτασαν τους 34 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2020, 20:34
Μια πινακίδα στο Μπαρέτζιο, πόλη κοντά στο Μιλάνο, προειδοποιεί τους κατοίκους για τον κορονοϊό
|REUTERS/Yara Nardi

Εφτασαν τους 34 οι νεκροί στην Ιταλία από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2020, 20:34

Τα κρούσματα κορονoϊού, στην Ιταλία, έχουν αγγίξει τα 1.694. Οι νεκροί είναι πλέον 34, ενώ 84 ασθενείς έχουν γίνει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν την Κυριακή οι ιταλικές αρχές. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του πάνω από είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.

Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ιταλία, Θόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Παράλληλα αναβλήθηκε το ματς της Μίλαν με την Τζένοα που ήταν να γίνει στο Σαν Σίρο του Μιλάνο.

Το επιβλητικό Σαν Σίρο κλειστό, λόγω κορονοϊού ( REUTERS/Flavio Lo Scalzo)

Η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Στη Γερμανία ο  αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τον νέο κορονοϊό ανήλθε πλέον σε 129, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το επιδημιολογικό κέντρο αναφοράς στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Ο ιός καταγράφει κρούσματα στα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, με τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και τη Βρέμη να βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Στη Γαλλία, δύο παιδιά ηλικίας ενός και πέντε ετών και η μητέρα τους 27 ετών προσβλήθηκαν από τον ιό και διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο στο Στρασβούργο, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές.

Ολοι τους προέρχονται από τον νομό του Ανω Ρήνου, διευκρίνισε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για τέσσερα επιπλέον κρούσματα του Covid-19 στην Αλσατία.

Η τέταρτη ασθενής είναι μια γυναίκα ηλικίας 32 ετών, η σύντροφος ενός 36χρονου που νοσηλεύεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...