703
Το θύμα της στυγερής δολοφονίας, Βασίλης Φλώρος με την κόρη του, Γιώτα-Μαρία | Facebook

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ν. Ψυχικό: Χαμός στη δίκη του φονιά με ύβρεις, κλάματα και λιποθυμίες

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07
Το θύμα της στυγερής δολοφονίας, Βασίλης Φλώρος με την κόρη του, Γιώτα-Μαρία
|Facebook

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ν. Ψυχικό: Χαμός στη δίκη του φονιά με ύβρεις, κλάματα και λιποθυμίες

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 18:07

Σκηνές μεγάλης έντασης, με ύβρεις, φωνές και λιποθυμίες, εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του  φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψυχικό.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο καθ’ ομολογίαν εκτελεστής -και πρώην φίλος-  του άτυχου φαρμακοποιού.

Στη θέα του 52χρονου οι συγγενείς του θύματος άρχισαν να φωνάζουν:«Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια…».

Ο 52χρονος αρχιτέκτονας έχει ομολογήσει το έγκλημα. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς,  σκότωσε τον 57χρονο φαρμακοποιό επειδή του πήρε το σπίτι μέσω δικαστικής διαδικασίας για χρέος ύψους περίπου 300 χιλιάδων ευρώ.

Κατά δήλωσή του, την απόφαση για τον φόνο του φίλου του, την πήρε λίγες μόνο ημέρες προτού εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας της δικαστικής απόφασης.

Πρώτη κλήθηκε να καταθέσει η κόρη του φαρμακοποιού, η οποία μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του πατέρα της δεν άντεξε και λιποθύμησε.

«Με φίλησε ο μπαμπάς μου και είπε καλό διάβασμα και έφυγε. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι, υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο. Πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν. Ο δολοφόνος είχε πάρει μέχρι και ρούχα για να αλλάξει και στη συνέχεια έφυγε ψύχραιμος», περιέγραψε στο δικαστήριο με τρεμάμενη φωνή.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η κόρη του Βασίλη Φλώρου αναφέρθηκε στην πρώτη της συνάντηση με καθηγήτριά της στη Φαρμακευτική Σχολή, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν η ιατροδικαστής που είχε εξετάσει τη σορό του πατέρα της.

«Πείτε μου αν πόνεσε, πείτε μου αν πρόλαβε να με σκεφτεί, πείτε μου ότι δεν υπέφερε», της είπε ταραγμένη και κατέρρευσε.

Στη δική του κατάθεση, ο γιος του άτυχου φαρμακοποιού υποστήριξε πως η δολοφονία του πατέρα του ήταν προσχεδιασμένη και ότι ο 52χρονος δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να  εξοφλήσει το χρέος των 300.000 ευρώ .

«Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα», είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.  «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήξερε πώς να μεθοδεύει και να γλιτώνει από τις παρανομίες του. Ο φθόνος και η ζήλια τον έκαναν να σκοτώσουν τον πατέρα μου», τόνισε και τώρα επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα «για να συγκινήσει το ακροατήριο».

Πρόκειται, είπε, για έναν κοινό «απατεώνα που απλά δεν ήθελε να δώσει αυτά που χρωστούσε».

Αναφερόμενος στη δολοφονία έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Νέο Ψυχικό, ο μάρτυρας δήλωσε ότι ο δράστης γνώριζε πως στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο 57χρονος φαρμακοποιός και στόχευσε με σκοπό να τον σκοτώσει.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αναφορά του γιου, ότι λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία και τέσσερις ημέρες προτού συλληφθεί, ο 52χρονος εμφανίστηκε σε δικαστήριο που είχε με τον φαρμακοποιό «για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί».

Με τη σειρά της, η σύζυγος του δολοφονηθέντος περιέγραψε αρχικά τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι τους: «Ειδα τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα… Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω».

«Θα σκότωνε εκείνη την ημέρα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο», ανέφερε για τον δράστη. «Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δύο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου».

Οπως είπε, με τον 52χρονο αρχιτέκτονα είχαν φιλικές, οικογενειακές σχέσεις για 30 χρόνια. Έκαναν παρέα, είχαν φάει μαζί και είχαν άριστες σχέσεις.

Κάποια στιγμή ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στον Βασίλη Φλώρο ότι είχε οικονομικές δυσκολίες και ότι χρειάζεται χρήματα. Ο άτυχος φαρμακοποιός  τού  δάνεισε τότε 300.000 ευρώ, όταν όμως μετά από αρκετό καιρό του τα ζήτησε πίσω, εκείνος του έλεγε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει ακόμα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν πρόκειται τα χάσει τα χρήματά του.

Τα χρήματα, όμως δεν τα επέστρεψε ποτέ και τότε η οικογένεια του φαρμακοποιού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Η κατάληξη της δικαστικής διαδιασίας ήταν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι του 52χρονου για να αποπληρωθεί το χρέος του.

«Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει… Τραβάω το δικό μου Γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά, η χήρα του Βασίλη Φλωρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...