171
|

Δήλωση γέννησης με ένα (!) χαρτί στο μαιευτήριο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 15:12

Δήλωση γέννησης με ένα (!) χαρτί στο μαιευτήριο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2020, 15:12

Μία ακόμη νίκη απέναντι στο τέρας της γραφειοκρατίας αποτελεί η απλοποίηση της διαδικασίας για τη δήλωση γέννησης, την οποία προανήγγειλε  την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εντός του ερχόμενου μήνα, θα απαιτείται μία και μόνο δήλωση του γονέα στο μαιευτήριο με την οποία θα ενημερώνονται αυτόματα όλα τα μητρώα.

Η σχετική ρύμθιση για τη νέα διαδικασία θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για το επίδομα της γέννησης που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλής και εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα όλα τα μαιευτήρια της χώρας.

«Σήμερα όταν γεννιέται ένα παιδί, πρέπει να πας σε πάρα πολλά γκισέ. Στο ισόγειο του μαιευτηρίου, στα ΚΕΠ για να πάρεις ΑΜΚΑ, στο ληξιαρχείο, στο ταμείο του πατέρα ή της μητέρας, ενώ στη νυν κυβέρνηση έχουμε προσθέσει στην εξίσωση και τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού», εξήγησε ο υπουργός. Εφεξής, τόνισε, «όλα αυτά θα διεκπεραιώνονται αυτόματα στο ισόγειο του μαιευτηρίου, με μία και μόνο δήλωση, κι αυτό θα ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...