366
Στιγμιότυπο από την πρώτη δίκη της Χρυσής Αυγής | Menelaos Myrillas / SOOC

Δίκη Χρυσής Αυγής: Βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα έχει διατάξει το δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 09:22
Στιγμιότυπο από την πρώτη δίκη της Χρυσής Αυγής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Δίκη Χρυσής Αυγής: Βίαιη προσαγωγή της συντρόφου του Παύλου Φύσσα έχει διατάξει το δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 09:22

Την εμφάνιση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, Χρύσας Τοσλούκου, αναμένει για την Παρασκευή το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της: η κυρία Τοσλούκου δεν έχει καταθέσει ποτέ δημόσια για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του μουσικού, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η μάρτυρας που είχε στην αγκαλιά της τον Παύλο Φύσσα όταν ξεψύχησε μαχαιρωμένος από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, δεν είχε εμφανιστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και δεν είχε αναζητηθεί, ώστε να δώσει κατάθεση στη δίκη. Είχε αναγνωσθεί ωστόσο η κατάθεση που είχε δώσει λίγες ημέρες μετά την δολοφονία, στην ανακρίτρια Πειραιά που είχε αναλάβει αρχικά την δολοφονία προτού δηλαδή σχηματιστεί η μεγάλη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» της Χρυσής Αυγής.

Στο παρόν δικαστήριο και μετά από αίτημα της υπεράσπισης, με το οποίο συντάχθηκε και η πλευρά των θυμάτων, κρίθηκε ότι η κυρία Τοσλούκου πρέπει να δώσει τη μαρτυρία της για τη νύχτα της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013 , όταν ο μουσικός έπεσε νεκρός κυκλωμένος, σύμφωνα με την κατηγορία, από μέλη «Τάγματος εφόδου» της οργάνωσης. Η γυναίκα αναζητήθηκε με εντολή του δικαστηρίου και εντοπίστηκε σε επαρχιακή πόλη που πλέον κατοικεί , όπου και της επιδόθηκε κλήση. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα και έτσι το δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της το οποίο ορίστηκε να εκτελεστεί στην σημερινή συνεδρίαση.

Αν η κυρία Τοσλούκου δεν είναι παρούσα ούτε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα είναι πιθανό το δικαστήριο να της επιβάλει πρόστιμο για λιπομαρτυρία το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ.

Πλην της τότε συντρόφου του μουσικού, το δικαστήριο έχει καλέσει για σήμερα άλλους δύο μάρτυρες. Τον φίλο του μουσικού Μιχάλη Ξυπόλητο , παρών στην καφετέρια Κοράλλι από όπου ξεκίνησε η θανάσιμη καταδίωξη της παρέας του Φύσσα και τον εξωτερικό φρουρό των φυλακών Δημήτρη Χατζησταμάτη , θαμώνα της καφετέριας , που το επίμαχο βράδυ προσπάθησε να αποτρέψει την ένταση όταν είδε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες έξω από το μαγαζί.

Και οι δύο μάρτυρες είναι σημαντικοί καθώς έχουν περιγράψει κρίσιμες λεπτομέρειες για όσα έγιναν πριν το φονικό χτύπημα στον μουσικό και την «οργανωμένη και συντεταγμένη», όπως και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει, δράση των μελών του «Τάγματος εφόδου» που σε χρόνο εξπρές συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ από μέλη της Τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News