231
Χιλιάδες κόσμου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας για τη Μακεδονία | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δεν έχει κατατεθεί ακόμη στον δήμο Αθηναίων αίτημα για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:42
Χιλιάδες κόσμου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, διαδηλώνοντας για τη Μακεδονία
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δεν έχει κατατεθεί ακόμη στον δήμο Αθηναίων αίτημα για το συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 17:42

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, το οποίο διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Ηδη από το βράδυ εκείνης της ημέρας έγινε γνωστό ότι είχε προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο, για τις αρχές του επόμενου μήνα, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Το κάλεσμα συμμετοχής είναι πανελλαδικό και γίνεται μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι διοργανωτές ζητούν ενότητα και αδελφοσύνη, καθώς και να απουσιάζουν κομματικοί διαχωρισμοί.

Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με το διαδικτυακό κάλεσμα, θα ξεκινήσει στις 12:00 και τόπος συνάντησης θα είναι η πλατεία Συντάγματος.

Ομως, μέχρι και το μεσημέρι της 25ης Ιανουαρίου, δεν είχε κατατεθεί επίσημο αίτημα στον δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση αυτής της πλατείας, στις 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διοργανωθεί το συλλαλητήριο.

Αυτό δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Εκεί, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε, με ψήφους οκτώ κατά και μόνο τρεις υπέρ, το αίτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε αυτήν την πρόταση, τόνισε ότι «όποιος θέτει ζήτημα δημοψηφισμάτων και ψηφισμάτων για την ονομασία, το μόνο που επιδιώκει είναι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Υποδαυλίζουν το μίσος. Υπεύθυνη για τον χειρισμό του ζητήματος είναι η επίσημη ελληνική κυβέρνηση, έχοντας απέναντί της τη δημοκρατική αντιπολίτευση. Σήμερα απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Επίσης, ο κ. Καμίνης πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...