254
Εικόνα από τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μπακογιάννης: «Προσομοίωση» τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 22:18
Εικόνα από τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μπακογιάννης: «Προσομοίωση» τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 22:18

Σε διευκρινίσεις για τα όσα είπε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ (εδώ) για το αν ο πολυδιαφημισμένος και πολυσυζητημένος Μεγάλος Περίπατος είχε αστοχίες ή όχι —χαρακτηριστικά είπε ότι το σχέδιο στην Πανεπιστημίου «βγήκε και δεν βγήκε»— προχώρησε μια μέρα μετά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο κ. Μπακογιάννης επέμεινε ότι θα προχωρήσει στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου και υποστήριξε ότι τα ως τώρα έργα ήταν μια δοκιμή, μια «προσομοίωση» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεν είπε βέβαια, πόσο κόστισε αυτή η «προσομοίωση» (περί τα δύο εκατ. ευρώ) και πόσο ταλαιπωρήθηκαν -και ταλαιπωρούνται- αυτούς τους μήνες οι κάτοικοι της πόλης, αλλά ας είναι.

«Εχουμε πει πολλές φορές ότι το έργο είναι πιλοτικό και οι παρεμβάσεις προσωρινές. Με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021», είπε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος είχε πει ότι ο περίπατος είναι «ένα έργο ζωντανό, ένα έργο πιλοτικό που κυκλοφοριακά λειτουργεί. Τελειώνουμε το πρώτο κομμάτι που ήταν η πιλοτική δοκιμαστική λειτουργία».

Είχε επισημάνει μάλιστα ότι οι παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου είναι προσωρινές. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάζεις μια ζαρντινιέρα», εξήγησε.

Παραδέχτηκε όμως ότι το έργο «βγήκε και δεν βγήκε, αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αυτή όμως ήταν και η λογική του έργου, να τρέξεις μια προσομοίωση. Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Νέοι δρόμοι, νέα πεζοδρόμια, νέα όλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...