168
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ένας από τους πέντε που μετείχαν στη διάσκεψη κορυφής | Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 22:30
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν ένας από τους πέντε που μετείχαν στη διάσκεψη κορυφής
|Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2022, 22:30

Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διπλωματικές πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, τόνισαν ότι η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων και των συμμάχων τους στο Oυκρανικό παραμένει ισχυρή.

Συζητήθηκε ειδικότερα το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Μαριούπολη όπου διαπιστώθηκε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να παρασχεθεί χωρίς καθυστέρηση ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι πέντε ηγέτες, Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Τζόνσον, επανέλαβαν την απαίτηση τους για άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία καθώς και για άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Επανέλαβαν επίσης ότι είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν την βοήθειά τους  προς την Ουκρανία και να διατηρήσουν τις πιέσεις στη Ρωσία ούτως ώστε να δεχθεί την κατάπαυση του πυρός και να εργαστεί για την επίτευξη προόδου στις διαβουλεύσεις της με την ουκρανική πλευρά.

Συζητήθηκε ακόμη η προετοιμασία των έκτακτων συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και του G7 που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα συνέλθει στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...