227
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο | REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Θετικό το κλίμα στη σύνοδο με τον Πούτιν – Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 22:07
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: Θετικό το κλίμα στη σύνοδο με τον Πούτιν – Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 22:07

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε θετικό τον τόνο της συνόδου του με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά διαβεβαίωσε ότι τον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας του.

«Είπα με σαφήνεια ότι δεν θα ανεχτούμε απόπειρες παραβίασης της δημοκρατικής κυριαρχίας μας ή αποσταθεροποίησης των δημοκρατικών εκλογών μας και ότι θα απαντήσουμε», τόνισε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο της Γενεύης, την Τετάρτη, και αφού είχε ολοκληρωθεί αυτή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έκανα όσα είχα πει» στη σημερινή συνάντηση, υπογράμμισε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο ρώσος ομόλογός του. Παραδέχτηκε όμως ότι δεν υπάρχει η αφελής αίσθηση πως όλα είναι μια χαρά.

Για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα βρίσκονται «πάντα στο τραπέζι». «Το θέμα δεν είναι να στοχοθετήσουμε τη Ρωσία όταν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφορά το ποιοι είμαστε εμείς. Πώς μπορώ να είμαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και να μην καταγγέλλω την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;» διερωτήθηκε.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι ενέργειες του ρώσου ηγέτη «υποβαθμίζουν» τη θέση της χώρας στην παγκόσμια σκηνή. «Πώς θα φαινόταν αν εμείς εμπλεκόμαστε σε δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται εκείνος; Υπονομεύεται η υπόληψη μιας χώρας που επιδιώκει απελπισμένα να διασφαλίσει ότι θα διατηρήσει τη φήμη της ως μεγάλης παγκόσμιας δύναμης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News