256
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιμένει στο θέμα της ελευθεροτυπίας στη χώρα με συγκεκριμένα στοιχεία από έγκριτες πηγές | INTIMEnews

Απάντηση Οικονόμου με στοιχεία για το πού βρίσκεται η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 11:26
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιμένει στο θέμα της ελευθεροτυπίας στη χώρα με συγκεκριμένα στοιχεία από έγκριτες πηγές
|INTIMEnews

Απάντηση Οικονόμου με στοιχεία για το πού βρίσκεται η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 11:26

Συνέχεια στην απάντησή του στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα –επιθέσεις που χρησιμοποίησαν ως «θέσφατο» την πρόσφατη έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρεπορτερ Χωρίς Σύνορα»– έδωσε ο κυβέρνησης εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επικαλούμενος αυτή τη φορά τα στοιχεία έκθεσης του Media Pluralism Monitor, κέντρου για τον Πλουραλισμό και την Ελευθερία του Τύπου, που τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου η Ελλάδα –σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζεται στην κατάταξη των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»– βάσει των πορισμάτων της έκθεσης του Media Pluralism Monitor βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση, και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου.

Και με τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, οι επιδόσεις της χώρας μας θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Γιατί «η αλήθεια είναι απλή και δεν σκιάζεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά η ανάρτηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έχει ως εξής:

Σε πείσμα όσων δεν χάνουν ευκαιρία να κατασυκοφαντήσουν την Πατρίδα μας, διαβάλλοντας παράλληλα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τους λειτουργούς του Τύπου, τα πορίσματα της έκθεσης του Media Pluralism Monitor (υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης) δείχνουν ότι, όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις πολλών χωρών με μεγάλη παράδοση και ταυτόχρονα υπολειπόμενη ελαχίστων. Μάλιστα, με τις νέες μας νομοθετικές πρωτοβουλίες οι επιδόσεις της χώρας μας θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Η αλήθεια είναι απλή και δεν σκιάζεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...