215
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στους «Αταίριαστους» (Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος) του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης | YouTube/ΣΚΑΙ

Αντέχουμε ένα δεύτερο lockdown; Ο Σταϊκούρας απαντά – Παράταση ενός μηνός για τον ΕΝΦΙΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:36
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στους «Αταίριαστους» (Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος) του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης
|YouTube/ΣΚΑΙ

Αντέχουμε ένα δεύτερο lockdown; Ο Σταϊκούρας απαντά – Παράταση ενός μηνός για τον ΕΝΦΙΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 11:36

Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, εκτίμησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα, «έχτισε» τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα, ώστε να είναι σε θέση και να αντεπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει, αλλά και για να εφαρμόσει τη δημοσιονομική πολιτική της (στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων).

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Οσο για το πόσο πιθανό είναι ένα δεύτερο lockdown, ο κ. Σταϊκούρας αρκέστηκε να πει ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών και ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η οικονομία έπεται και αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι δίνεται παράταση ενός μήνα για την πρώτη πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ τον μήνα Σεπτέμβριο, να πληρώσουν δύο μαζί δόσεις, χωρίς κάποια επιβάρυνση τον μήνα Οκτώβριο, όπως έγινε και με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων», δήλωσε.

Οπως έκανε γνωστό, η σχετική διάταξη θα νομοθετηθεί άμεσα, ενώ τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας (συγκεκριμένα θα «ανέβουν» στο Taxisnet την Παρασκευή).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...