353
| INTIMEnews

Ανεμβολίαστοι όλοι στις ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» – Επτά στους δέκα πεθαίνουν

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 09:09
|INTIMEnews

Ανεμβολίαστοι όλοι στις ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» – Επτά στους δέκα πεθαίνουν

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2021, 09:09

Την ώρα που το 56% των αντιεμβολιαστών δηλώνει ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Χαρακτηριστική η περίπτωση του «Παπανικολάου», όπου όλοι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, με τη θνητότητα στο 70%!

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος  Καπραβέλος.

Οι περισσότεροι, επανέλαβε, δεν πιστεύουν ότι ο κορονοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα και πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά, ακόμη και μετά από τρεις εβδομάδες από τη νόσηση.

Και όλα αυτά, σημείωσε, «είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο, που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας».

Αμείλικτοι οι αριθμοί

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί. Πάνω από το 85% στις απλές κλίνες και προς το 90% στις κλίνες ΜΕΘ οι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, ενώ αντίστοιχα και συνολικά σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Όλα τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο από ότι οι ανεμβολίαστοι από βαριά νόσηση ή νόηση που θα χρειαστεί να οδηγήσει σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού, αλλά και να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα στους συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και έχει παρέλθει εξάμηνο, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για την 3 η δόση, διότι τους θωρακίζει» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξήγησε ότι η εκτόξευση των κρουσμάτων οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με περισσότερα από 400.000 διαγνωστικά τεστ που αποκαλύπτουν τους ασυμπτωματικούς και τους ολιγοσυμπτωματικούς, που δεν θα εντοπίζονταν εάν γίνονταν λιγότερα τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», υπογράμμισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι ποσοστό των κρουσμάτων μετατρέπονται σε νοσηλείες.

Για μία ακόμη φορά, τέλος, προειδοποίησε για την κατάσταση σε περιοχές χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Λάρισα, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...