403
Τάσεις συσπείρωσης κατέγραψε η Metron Analysis ενόψει των ευρωεκλογών | Shutterstock

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 21:54
Τάσεις συσπείρωσης κατέγραψε η Metron Analysis ενόψει των ευρωεκλογών
|Shutterstock

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 21:54

Μέρος της δημοσκοπικής δυναμικής που είχε χάσει το τελευταίο διάστημα ανακτά η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με το γκάλοπ της Metron Analysis για το Mega που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (18/4).

Στην εκτίμηση ψήφου, συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφηκε στο 32,3%, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν μίας μονάδας (+0,9%) σε σύγκριση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος, με 15,4%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει κι εκείνη αύξηση δυνάμεων, αν και μικρότερη (+0,3%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12% (έχασε μία μονάδα), το ΚΚΕ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2% και η Νίκη με 3,6%. Εντός Βουλής εμφανίζεται, αν και οριακά, και η Νέα Αριστερά, με ποσοστό 3,1%.

Η δημοσκοπική άνοδος του κυβερνώντος κόμματος καταγράφηκε και στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, η ΝΔ ήρθε πρώτη με 26,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 9,9% και το ΚΚΕ τέταρτο με 8,1%.

Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, Νίκη με 3% και Νέα Αριστερά με 2,5%.

Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να παραμένει πρώτη και με μεγάλη διαφορά τόσο στην πρόθεση (διαφορά 14 μονάδων) όσο και στην εκτίμηση ψήφου (διαφορά 16,9 μονάδων).

Ως προς την ερώτηση για τον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με 35%, ενώ δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση είναι ο «κανένας» με 33%.

Ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, οι Στέφανος Κασσελάκης (9%), Κυριάκος Βελόπουλος (5%), Νίκος Ανδρουλάκης (5%) και Δημήτρης Κουτσούμπας (4%).

Αναφορικά με την κατεύθυνση στην οποία κινείται η Ελλάδα, πάντως, το 64% απαντά πως η χώρα έχει «λάθος πορεία». Ορθή κρίνεται η πορεία της χώρας από το 31% των ερωτηθέντων.

Οι υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης εντοπίζονται στην προσέλκυση του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στα Ελληνοτουρκικά.

Οι χαμηλότερες επιδόσεις εντοπίζονται στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες καταγράφονται –για ακόμη μία φορά– η ακρίβεια (33%) και η οικονομία (27%). Ακολουθούν η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).

Δείτε την παρουσίαση ολόκληρης της έρευνας στο ακόλουθο βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...