370
Το ρεκόρ του Ας Ντάικ είναι τιμή όχι μόνο για τους Βρετανούς αλλά και για τους Κινέζους, λέει ο ίδιος | Facebook

Κάλυψε με τα πόδια τα 6.300 χλμ. του ποταμού Γιανγκτσέ στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 07:25
Το ρεκόρ του Ας Ντάικ είναι τιμή όχι μόνο για τους Βρετανούς αλλά και για τους Κινέζους, λέει ο ίδιος
|Facebook

Κάλυψε με τα πόδια τα 6.300 χλμ. του ποταμού Γιανγκτσέ στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 07:25

Ολόκληρη την Κίνα ξεσήκωσε ένας Βρετανός, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Ιστορία, που ακολούθησε με τα πόδια τον ρου του Γιανγκτσέ, τουβ μεγαλύτερου ποταμού  της χώρας και τρίτου μεγαλύτερου στον κόσμο.

Οπως αναφέρει το BBC, ο Ας Ντάικ καθυστέρησε δύο ημέρες από την ημερομηνία τερματισμού που είχε θέσει ως στόχο: αιτίες στάθηκαν αστάθμητοι καιρικοί παράγοντες, όπως ένας δυνατός τυφώνας που ξέσπασε σε κάποια φάση της πορείας του.

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του

Ο στόχος του ήταν να αυξήσει τη γνώση και την ευαισθητοποίηση της Κίνας σε θέματα βιοποικιλότητας και οικολογίας, αναδεικνύοντας σοβαρά ζητήματα που θα πρόβαλαν από τον ποταμό και από την ζωή μέσα και έξω από αυτόν.

Κοιτάζοντας από ψηλά  το «Μακρύ Ποτάμι»

Ο Γιανγκτσέ, που σημαίνει «Μακρύ Ποτάμι», φθάνει τα 6.300 χιλιόμετρα. Πηγάζει από τα όρη Τανγκούλασαν στο Θιβέτ και εκβάλλει στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας,  βόρεια της Σαγκάης. Διαχρονικά αποτελεί έναν κεντρικό υδάτινο δρόμο μεταφορών και πηγή έμπνευσης πολλών ποιητών.

Το περιπατητικό ταξίδι του Ντάικ δεν ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα. Ειδικά οι πρώτες μέρες είχαν πολλές δυσκολίες…

«Μόλις είχε περάσει τα  πρώτα πέντε χιλιάδες μέτρα, όσο είναι το ύψος όπου βρίσκεται η κατασκηνωτική βάση μου του Εβερεστ και πολλοί από την ομάδα μου άρχισαν να αρρωσταίνουν λόγω του υψόμετρου ή τραυματισμών που είχαν κατά τη διαδρομή», λέει στο BBC.

Το πόσιμο νερό δεν επαρκούσε, οπότε έπρεπε να πλένεται στο ποτάμι

Επίσης, είχε δύο μήνες καθυστέρηση στην έναρξη της αποστολής, κάτι που σημαίνει ότι μετατοπίστηκε η εποχή και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές που είχε υπολογίσει. Ο χειμώνας ήρθε πιο γρήγορα, είδε τα πρώτα χιόνια τις πρώτες κιόλας ημέρες και η θερμοκρασία έπεσε στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή του περήφανος με τη σημαία της χώρας του στα χέρια

«Αρκούδες κατεβαίναν από το βουνό για να κυνηγήσουν και μας έβλεπαν απλώς σαν θερμίδες», θυμάται και βεβαιώνει το κοινό του ότι ήταν το πιο δύσκολο από τα ταξίδια που έχει κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτό που άξιζε περισσότερο σαν εμπειρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...