275
Αστυνομικός σκεπτικός, μετά το μακελειό στο εμπορικό κέντρο της Μπόιζ | REUTERS/Shannon Stapleton

Αιματοκύλισμα σε εμπορικό κέντρο στο Αϊνταχο – Νεκροί και τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 09:00
Αστυνομικός σκεπτικός, μετά το μακελειό στο εμπορικό κέντρο της Μπόιζ
| REUTERS/Shannon Stapleton

Αιματοκύλισμα σε εμπορικό κέντρο στο Αϊνταχο – Νεκροί και τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 09:00

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά σε εμπορικό κέντρο στην Μπόιζ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα δεν είχε συνεργούς, συνελήφθη και ο κίνδυνος έχει πλέον περάσει, επεσήμανε ο Ράιαν Λι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπόιζ –την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας Αϊνταχο–, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον Ράιαν Λι, αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν περί τις 13:50 (τοπική ώρα· 22:50 ώρα Ελλάδος) ότι ακούστηκαν πυρά σε εμπορικό κέντρο στην Μπόιζ και ότι «τουλάχιστον ένας άνθρωπος χτυπήθηκε» από σφαίρες.

Οταν έφθασαν επιτόπου, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε.

«Δεν είμαστε στ’ αλήθεια σε θέση σε αυτό το στάδιο να αναφερθούμε στο οποιοδήποτε κίνητρο» του υπόπτου, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, κρίνοντας πως «πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις».

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα θύματα, ούτε για την κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών.

Τα περιστατικά με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα, ή mass shootings στην ορολογία των αμερικανικών αρχών, παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ: σημειώνονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σούπερ μάρκετ, χώρους εργασίας…

Ομως τα εμπόδια στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου η επιρροή των λόμπι των όπλων –η περιβόητη NRA χρηματοδοτεί πολλούς πολιτικούς, ιδίως του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος– είναι μεγάλη, καθιστά απίθανη οποιαδήποτε μείζονα πρόοδο στο ζήτημα, παρά τις εκκλήσεις πολιτικών, του προέδρου Τζο Μπάιντεν συμπεριλαμβανομένου, να γίνουν πιο αυστηροί οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι έλεγχοι ως προς την εμπορία όπλων και την οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...