428
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την Τρίτη | INTIMEnews

Αγγελής στην Προανακριτική: ο Τσίπρας τα ήξερε όλα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:46
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την Τρίτη
|INTIMEnews

Αγγελής στην Προανακριτική: ο Τσίπρας τα ήξερε όλα

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:46

Σε μία ακόμη χειμαρρώδη κατάθεσή του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, ενέπλεξε στην υπόθεση Novartis-Ρασπούτιν τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ο κ. Αγγελής μίλησε για δίλημμα Τσίπρα, όταν καλείτο να αποφασίσει αν θα αποπέμψει τη επικεφαλής της εισαγγελίας, Ελένη  Τουλουπάκη ή θα ακολουθήσει τη γραμμή «Ρασπούτιν», των πολιτικών διώξεων.

«Ο Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή (σ.σ. της Τουλουπάκη) θα ήταν καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

»Περιμέναμε την εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ, προφανώς γιατί επέλεξε να ακούσει τον “Ρασπούτιν” που του έλεγε ότι με διώξεις πολιτικών αντιπάλων θα κερδίσουν τις εκλογές και τον Τζανακόπουλο που του έλεγε ότι θα κοστίσει πολιτικά.

»Η Παπασπύρου μάς είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: να ακούσει τον “Ρασπούτιν” και την στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη 

»Μετά την ανανέωση της θητείας της Τουλουπάκη η Παπασπύρου είπε: “αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη, θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό”. Ολοι ξέραμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν”», παρατήρησε χαρακτηριστικά στη κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αγγελή, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε συμφωνήσει στην αποπομπή Τουλουπάκη.

«Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο υπουργός. Αυτός έπρεπε να εγκρίνει. Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση είναι ο τότε πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν και ο “Ρασπούτιν”», υποστήριξε ο κ. Αγγελής.

 «Δεν πρόκειται να πω τις απόψεις μου αλλά την πραγματικότητα. Εάν εσείς θέλετε να αποκαλυφθεί η αλήθεια μία φορά, εγώ θέλω δέκα», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστικη αναφορά του, απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής.

«Η γενική μου θέση για την υπόθεση Novartis είναι η εξής:

»Διαπίστωσα κάποιες παρανομίες, τις κατήγγειλα, προσπαθήσαμε να τις διορθώσουμε χωρίς θόρυβο εσωτερικά, χωρίς να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης. Δεν τα κατάφερα όμως. Γι αυτό και υπέβαλα σχετικά υπομνήματα και παραιτήθηκα.

»Επίσης θέλω να πω ότι ο επόπτης δεν εποπτεύει μόνο, αλλά εποπτεύεται κιόλας. Εγώ έδινα πλήρη αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπάρχει μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, να μείνουν κάποιοι στο απυρόβλητο.

»Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να ζητήσουν εξαίρεση. Θα σας πω όλα όσα ξέρω για την υπόθεση και θα σας πω και για το αόρατο τρίτο πρόσωπο που υπήρχε και θα σας πω και ποιο είναι το πρόσωπο.

»Κρατούσα ημερολόγιο κάθε μέρα για όσα κάναμε όπως κάνω από την αρχή της καριέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου φανεί τόσο χρήσιμο», ανεφερε μεταξύ άλλων ο αντεισαγελλέας Αγγελής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...