347
Τα αυτοκολλητάκια «είμαι γάιδαρος» μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση... | φωτ. αρχείου/Facebook

«Είσαι γάιδαρος»! Σε 90 ημέρες η Τροχαία βεβαίωσε 9.500 παραβάσεις σε ράμπες ΑμεΑ!

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 15:20
Τα αυτοκολλητάκια «είμαι γάιδαρος» μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση...
|φωτ. αρχείου/Facebook

«Είσαι γάιδαρος»! Σε 90 ημέρες η Τροχαία βεβαίωσε 9.500 παραβάσεις σε ράμπες ΑμεΑ!

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 15:20

Το στοιχεία σοκάρουν για μία ακόμη φορά και τα γνωστά αυτοκόλλητα «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» φαίνεται πως μάλλον δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση!

Οι ασυνείδητοι οδηγοί αυξάνονται και πληθύνονται και το πιο σημαντικό: είναι αδιόρθωτοι! Επιμένουν να περιφρονούν πεζούς και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που «έχουν το θράσος» να θέλουν να κινηθούν στην πόλη, και παρκάρουν «όπου γουστάρουν». Και μάλιστα κατά εκατοντάδες σε ράμπες ΑμεΑ!

Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., από το νέο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του παλαιότερου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προτεραιότητα στις παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, παιδικά καθίσματα, ζώνες κ.λπ.

Συνολικά, συγκροτήθηκαν 877 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τα οποία ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:

– 639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και

– 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148).

Η απάραδεκτη συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών προς τους συναθρώπους τους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αποτυπώνεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο στα στοιχεία της Τροχαίας για το σύνολο του τριμήνου Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, από τις αρχές Σεπτεμβρίου που εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, βεβαιώθηκαν 9.531 παραβάσεις (!) για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Παρά τα πρόστιμα όμως, η έλλειψη σεβασμού στον συνάνθρωπο οξύνεται και μένει μόνο η «λύση» των ακτιβιστικών ενεργειών (φωτογραφία κάτω) για να συνετίσει τους αδιόρθωτους οδηγούς ΙΧ.