224
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρετά έναν από τους άνδρες της αυστριακής δύναμης «Cobra» | Twitter

Αυστριακοί συνοριοφύλακες στους Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:00
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρετά έναν από τους άνδρες της αυστριακής δύναμης «Cobra»
|Twitter

Αυστριακοί συνοριοφύλακες στους Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 15:00

Ξημερώματα Τετάρτης. Περίπου 300-500 μετανάστες (εντός ή εκτός εισαγωγικών) επιχειρούν ξανά και ξανά να περάσουν τα σύνορα στις Καστανιές.

Από τις 2:30 μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα εξαπέλυαν επιθέσεις κατά των ελλήνων συνοριοφυλάκων, πάντα με την κάλυψη τούρκων αστυνομικών που εκτόξευαν χημικά και καπνογόνα προς την ελληνική πλευρά των συνόρων (δείτε κάτω βίντεο).

Μαζί όμως με τους άνδρες των ελληνικών δυνάμεων στις Καστανιές επιχειρούν και οι επίλεκτοι της ομάδας «Cobra» που κατέφθασαν από την προηγούμενη εβδομάδα στον Εβρο με το ειδικό τεθωρακισμένο τους όχημα.

Πρόκειται για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια της Αυστρίας, που έστειλε ο καγκελάριος Κουρτς – από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που έχουν ταχθεί εξαρχής, χωρίς μισόλογα και δηλώσεις ίσων αποστάσεων, στο πλευρό της Ελλάδας έναντι του τουρκικού εκβιασμού στον Εβρο.

Την Τρίτη οι Αυστριακοί της «Cobra» ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, στην απέναντι πλευρά του φράχτη, με τους Τούρκους των ειδικών δυνάμεων του Ερντογάν.

 «Τι κάνετε εδώ; Δεν είναι η χώρα σας», τους ρώτησαν οι Τούρκοι, που ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν την παρουσία και άλλων σημαιών, χωρών της ΕΕ, δίπλα στην ελληνική στον Εβρο.

«Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν απάντηση που έδωσαν οι Αυστριακοί και κάπου εκεί η στιχομυθία, όπως τη μετέφερε το protothema.gr, ολοκληρώθηκε.

Σημαντική λεπτομέρεια, ότι στο μπράτσο τους, εκτός από το εθνόσημο της Αυστρίας, φέρουν το διακριτικό σήμα των (ελληνικών) ΕΚΑΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...