217
| SOOC

«Σε 10-15 ημέρες θα ξέρουμε εάν απέδωσαν τα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 13:42
|SOOC

«Σε 10-15 ημέρες θα ξέρουμε εάν απέδωσαν τα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 13:42

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο αναφορικά με την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, έδωσε μιλώντας στο Mega o υφυπουργός Υγείας Bασίλης Κοντοζαμάνης.

Οπως είπε, «τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες θα δούμε εάν απέδωσαν τα μέτρα, δηλαδή πώς εξελίσσεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό –και παρά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ– δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε πάντως ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πηγαίνει με το πρώτο σύμπτωμα στα νοσοκομεία, καλώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών.

Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, εξήγησε ότι «αυξήθηκε ο αριθμός των δειγμάτων που εξετάζουμε». «Εμείς», σημείωσε, «τα βγάζουμε σε λίγες ώρες τα αποτελέσμα, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βγαίνουν σε κάποιες μέρες».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα κλεισίματος του Νοσοκομείου Καστοριάς, προσθέτοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για απολύμανση του χώρου και εξέτασης του προσωπικού.

Το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι «να μην καταρρεύσει το υγειονομικό μας σύστημα τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Αρα», υπογράμμισε, «το να μην πάμε στα νοσοκομεία είναι σημαντικό για να μην καταρρεύσει το σύστημα και να μη γίνουμε Ιταλία, όπου το 1/3 γιατρών και νοσηλευτών βρίσκονται σε καραντίνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...