244
Το υδροπλάνο που έκανε δοκιμαστική πτήση από το Φάληρο στη Σέριφο, το 2005 | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μέχρι του χρόνου να ξεκινήσουν πτήσεις τα υδροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 16:02
Το υδροπλάνο που έκανε δοκιμαστική πτήση από το Φάληρο στη Σέριφο, το 2005
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αδωνις Γεωργιάδης: Στόχος μέχρι του χρόνου να ξεκινήσουν πτήσεις τα υδροπλάνα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 16:02

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα υδροπλάνα, με στόχο μέχρι του χρόνου να έχουν ξεκινήσει οι πρώτες πτήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, στο Open TV.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της διαδικασίας για τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα.

Ο υφυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως η γραφειοκρατία για τις σχετικές άδειες, «θα δυσκόλευε ακόμα και τον πιο μυημένο στον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας».

Και ορθώς το τόνισε, δεδομένου ότι οι προσπάθειες για την ένταξη των υδροπλάνων στα ελληνικά δίκτυα μεταφορών άρχισαν επί ΠΑΣΟΚ, τέλη του 2003 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, 16 χρόνια και τέσσερις -πέντε κυβερνήσεις αργότερα. Στο διάστημα αυτό, οι «τρελοί» καναδοί και έλληνες επενδυτές έχασαν μερικά εκατομμύρια ευρώ… περιμένοντας τις άδειες και τα σχετικά.

«Σκοπεύουμε να απλοποιήσουμε δραστικά τόσο τη διαδικασία ίδρυσης όσο και τη διαδικασία λειτουργίας των υδατοδρομίων, κατά τρόπο όμως που να μη δημιουργήσει νέα προβλήματα στους ενδιαφερόμενους που έχουν μπει ήδη σε αυτές τις διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το διάγραμμα ροής για τη διοικητική διεκπεραίωση αυτών των αδειοδοτήσεων και πρέπει να σας πω ότι θα δυσκόλευαν ακόμη και τον πιο μυημένο στον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας. Θέλω επίσης να τονίσω ότι οι όποιες αποφάσεις μας θα τύχουν εκτενούς διαβούλευσης με τους φορείς της αγοράς. Πολύ σύντομα θα κληθούν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους», είπε ο υφυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...