163
Αφοσιωμένη στην ανάγνωση στο μπαλκόνι της εξοχικής κατοικίας της η καγκελάριος της Γερμανίας | bild.de

Από τον Στάλιν στον Σαίξπηρ, τι διαβάζει η Μέρκελ στις διακοπές της;

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 11:15
Αφοσιωμένη στην ανάγνωση στο μπαλκόνι της εξοχικής κατοικίας της η καγκελάριος της Γερμανίας
|bild.de

Από τον Στάλιν στον Σαίξπηρ, τι διαβάζει η Μέρκελ στις διακοπές της;

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 11:15

Η Ανγκελα Μέρκελ δεν φαίνεται να είναι ο τύπος του ανθρώπου που στις διακοπές θα χαλαρώσει με αστυνομικά, θρίλερ ή άλλα εύπεπτα αναγνώσματα.

Στο παρελθόν οι δημοσιογράφοι την εντόπισαν να διαβάζει από μια βιογραφία του Ιωσήφ Στάλιν μέχρι και το λιμπρέτο της όπερας του Ρίχαρντ Στράους «Η γυναίκα χωρίς σκιά». Φέτος, γράφουν οι Times του Λονδίνου, έστρεψε την προσοχή της στην εξουσία και τους επικίνδυνους ηγέτες μέσα από το «βλέμμα» του Σαίξπηρ.

Η καγκελάριος, που περνά τις θερινές διακοπές της στις ιταλικές Αλπεις, εθεάθη λοιπόν να διαβάζει το βιβλίο του Στίβεν Γκρίνμπλατ «Tyrant» («Τύραννος»).

Το βιβλίο επικεντρώνεται στο πόσο διαφθείρει η εξουσία αντλώντας έμπνευση από την ψυχολογία σαιξπηρικών ρόλων, όπως ο Μακβέθ ή ο Κοριολανός. «Μπορούμε να σταματήσουμε τον τύραννο πριν είναι πολύ αργά;» είναι το ερώτημα του συγγραφέα.

Πού και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά που διαβάζει στο βιβλίο η καγκελάριος; Ο κόσμος και οι συγκυρίες προσφέρουν πολλές εναλλακτικές απαντήσεις. Ηδη η Bild το υπονοεί στο άρθρο της «Αν ήξερε ο Τραμπ τι διαβάζει η Μέρκελ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...