288
Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους το περασμένο Σάββατο. Μια ημέρα μετά μπήκε στο νοσοκομείο | REUTERS

Στο νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους μία ημέρα μετά την κηδεία της Μπάρμπαρα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 08:26
Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους το περασμένο Σάββατο. Μια ημέρα μετά μπήκε στο νοσοκομείο
|REUTERS

Στο νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους μία ημέρα μετά την κηδεία της Μπάρμπαρα

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 08:26

Μία ημέρα μετά την κηδεία της συζύγου του, Μπάρμπαρα Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Χιούστον, εξαιτίας «μόλυνσης» η οποία «εξαπλώθηκε στο αίμα» του, γνωστοποίησε τη Δευτέρα εκπρόσωπός του.

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, 93 ετών, διατέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Ρόναλντ Ρίγκαν και πρόεδρος της χώρας από το 1989 έως το 1993. Εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας –με αιχμή τη νόσο του Πάρκινσον– που τον έχει καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

«Ο πρόεδρος Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο Houston Methodist χθες (Κυριακή) το πρωί, αφού είχε υποστεί μόλυνση η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μοιάζει να αναρρώνει», ανέφερε το γραφείο του πρώην προέδρου σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπό του, τον Τζιμ ΜακΓκράθ.

Στην ίδια πόλη, το Χιούστον του Τέξας έγινε το Σάββατο η κηδεία της συζύγου του. Η Μπάρμπαρα Μπους, κολόνα μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες πολιτικών στις ΗΠΑ, απεβίωσε τη 17η Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Ο Τζορτζ Μπους είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους.

H τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στην κηδεία της συζύγου του, όπου μια πόζα των περισσοτέρων ζώντων προέδρων (απουσίαζαν ο 39ος, ο Τζίμι Κάρτερ καθώς και ο νυν, ο Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο εκπροσώπησε ο σύζυγός του, Μελάνια), μαζί με τις Πρώτες Κυρίες τους, προκάλεσε αίσθηση καθώς όλοι φαίνεται να χαμογελούν, μολονότι η περίσταση ήταν τραγική.

MPOUS
Λόρα και Τζορτζ Μπους, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, Μελάνια Τραμπ και σε πρώτο πλάνο ο χήρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος. Μια χαρούμενη παρέα σε μια κηδεία (Reuters)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...