243
| INTIMEnews

Αυτοί είναι οι εφέτες-ανακριτές που αναλαμβάνουν την έρευνα για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 15:58
|INTIMEnews

Αυτοί είναι οι εφέτες-ανακριτές που αναλαμβάνουν την έρευνα για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 15:58

Ο εφέτης Σωτήρης Μπακαΐμης ως τακτικός εφέτης ανακριτής, με αναπληρώτρια τη Σοφία Λυμπεριάδου, αναλαμβάνουν εφεξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας.

Ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Δικαστικές πηγές εξήραν πάντως το έργο της ανακρίτριας  που χειρίστηκε μέχρι σήμερα το έργο ανάκρισης προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς και σε βάθος την έρευνα.

Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναρρωτική άδεια διάρκειας ενός μήνα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου.

Τα διερευνώμενα αδικήματα  είναι της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης σε πρόσωπο ύποπτο για τέλεση αδικημάτων.

Την Παρασκευή επίσης εστάλησαν οι επιστολές Γεραπετρίτη προς τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γεώργιο Βλάχο, με τις οποίες ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις Μεταφορές, δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους προς ενημέρωση σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν και οι μεταβατικοί πρόεδροι – διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, μετά το «ξήλωμα» των διοικήσεων. Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, ενώ την αντίστοιχη θέση στην ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός,μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωσή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...