250
Ο σταθμός «Τροχιακός Υφαλος» σχεδιάζεται για να λειτουργεί ως ένα διαστημικό εμπορικό και επιχειρηματικό πάρκο. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει και ένα εστιατόριο | Sierra Space/Blue Origin

Στο διαστημικό του εστιατόριο θα κάνει ρεβεγιόν το 2027 ο Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 21:59
Ο σταθμός «Τροχιακός Υφαλος» σχεδιάζεται για να λειτουργεί ως ένα διαστημικό εμπορικό και επιχειρηματικό πάρκο. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει και ένα εστιατόριο
|Sierra Space/Blue Origin

Στο διαστημικό του εστιατόριο θα κάνει ρεβεγιόν το 2027 ο Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 21:59

Πριν από δύο χρόνια, η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Sierra Space και την Boeing για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού διαστημικού σταθμού. Ο σταθμός αυτός θα ονομάζεται «Τροχιακός Υφαλος» (Orbital Reef) και σχεδιάζεται για να λειτουργεί ως ένα διαστημικό εμπορικό και επιχειρηματικό πάρκο.

Σε αυτόν τον σταθμό θα υπάρχουν εγκαταστάσεις για να πραγματοποιούνται διαφόρων ειδών δραστηριότητες, από κινηματογραφικά γυρίσματα και ανάπτυξη νέων προϊόντων μέχρι επιστημονικές έρευνες. Θα υπάρχει επίσης εξοπλισμός και υποδομή παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Στη δημιουργία του Τροχιακού Υφάλου συμμετέχουν ακόμα οι εταιρείες Redwire Space και Genesis Engineer, καθώς και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Robb Report, ο σταθμός θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2027.

Το σκάφος Dream Chaser, που θα μεταφέρει τους επισκέπτες στον ιδιωτικό διαστημικό σταθμό, θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε οποιοδήποτε συμβατικό αεροδρόμιο (Sierra Space)

Μεταξύ των εγκαταστάσεων συγκαταλέγεται και ένα εστιατόριο, το οποίο θα ονομαστεί Blue Dot, δηλαδή γαλάζια κουκίδα, ως αναφορά, προφανώς, στη θέα της Γης από τα παράθυρα του εστιατορίου.

Οι επισκέπτες του σταθμού θα φθάνουν εκεί με το Dream Chaser, ένα διαστημόπλοιο που κατασκευάζει η Sierra Space για αυτόν τον σκοπό. «Βρισκόμαστε στο κατώφλι της Τροχιακής Εποχής. Η επόμενη γενιά καινοτόμων προϊόντων που θα δημιουργηθούν στο Διάστημα θα αλλάξουν όλα όσα κάνουμε εδώ στη Γη», αναφέρει ο Τομ Βάις, διευθύνων σύμβουλος της Sierra Space.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...