206
Το κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου στεγάζεται η ΕΥΠ | INTIME / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρακολουθήσεις: Αίτημα στις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 22:00
Το κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου στεγάζεται η ΕΥΠ
|INTIME / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρακολουθήσεις: Αίτημα στις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 22:00

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλαν στις Aρχές των ΗΠΑ οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των καταγγελλομένων υποκλοπών επικοινωνιών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου για την «Καθημερινή», το αίτημα εστάλη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού διότι από τις ΗΠΑ φέρεται να έγινε η αποστολή μηνυμάτων SMS  για την παγίδευση τηλεφώνων.

Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής εστάλησαν με την αιτιολογία ότι στη χώρα μας ελέγχονται αδικήματα όπως η παραβίαση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά τα στοιχεία που συνέλεξε από την έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε γραφεία και σπίτια εταιρειών που εμπλέκονται στη λειτουργία και την εμπορία του παράνομου λογισμικού, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος συνεχίζουν να καλούν μάρτυρες για την έρευνα περί παρακολουθήσεων, προσέθεσε το ρεπορτάζ.

Στο πλαίσιο των ερευνών της ελληνικής Δικαιοσύνης ιδιαίτερη σημασία είχε δοθεί και στην εισαγγελική κίνηση που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την αποστολή γραπτού επίσημου αιτήματος προς την ΕΥΠ, προκειμένου να δοθεί απάντηση αν τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως παρακολουθούμενοι, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως έγραψε η έμπειρη δικαστική ρεπόρτερ την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...