177
| Facebook

Ζίτσα: Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 23:45

Ζίτσα: Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2022, 23:45

Σε ευθανασία υποβλήθηκε την Τρίτη το άτυχο γαϊδουράκι το οποίο φέρεται να βασανίστηκε από τον ιδιοκτήτη του στο Γραμμένο Ζίτσας των Ιωαννίνων.

Προηγουμένως, το τραυματισμένο ζώο εξετάστηκε από εξειδικευμένο κτηνιατρικό κλιμάκιο, το οποίο διαπίστωσε ότι τα τραύματα του είναι πολύ σοβαρά, ενώ παράλληλα είχε δυσκολία στην αναπνοή και υποθερμία.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, η λύση της ευθανασίας προκρίθηκε εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μάλιστα ήταν αδύνατη η μεταφορά του ζώου σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανα και επίσημα γνωστή την είδηση για τη θανάτωση του ζώου, ύστερα από τη σχετική απόφαση των ειδικών.

«Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του», επεσήμανε το υπουργείο.

Ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Ιωαννίνων, ο οποίος συνελήφθη για την κακοποίηση του ζώου, αρνείται το κατηγορητήριο που του αποδίδεται. Ο δικηγόρος του επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάϊδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...