319
Από το εταιρικό βίντεο 2022 - «Νέος στόχος 6,4 GW έως το 2029» | terna-energy.com/

Πώληση ΤΕΡΝΑ: Σε απευθείας συνομιλίες με τους Αυστραλούς της Macquarie ο Γιώργος Περιστέρης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:30
Από το εταιρικό βίντεο 2022 - «Νέος στόχος 6,4 GW έως το 2029»
|terna-energy.com/

Πώληση ΤΕΡΝΑ: Σε απευθείας συνομιλίες με τους Αυστραλούς της Macquarie ο Γιώργος Περιστέρης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:30

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξιολογεί επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μίας πιθανής πώλησης, μετά την προσέλκυση ενδιαφέροντος εξαγοράς, έγραφε προ δύο ημερών το Βloomberg σε ανταπόκριση των Dinesh Nair και Francois De Beaupuy υπό τον τίτλο «Terna Energy Studies Options Amid Takeover Interest» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, εκτός από την αυστραλιανή -με έδρα το Σίδνεϊ- Macquarie, τουλάχιστον δύο ακόμη ξένοι παίκτες φερονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας στην Ελλάδα, στον τομέα των ΑΠΕ.

«Η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. αξιολογεί επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης μετά την προσέλκυση ενδιαφέροντος εξαγοράς», μετέδιδε την Τετάρτη το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Στο δημοσίευμα επισημαίνετο ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ελέγχεται από τον ελληνικό επιχειρηματικό Ομιλο ΓΕΚ Τέρνα, του οποίου ηγείται ο Γεώργιος Περιστέρης.

«Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα και με χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια), συνεργάζεται με οικονομικό σύμβουλο για να μελετήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις», ανέφεραν οι ίδιες πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας και ήδη, διευκρίνιζαν, υπάρχει προσέγγιση από τουλάχιστον ένα μεγάλο fund (βλ. Αυστραλούς της Macquarie). «Οι συζητήσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε συναλλαγή», συμπλήρωναν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η TΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει πολλές επενδυτικές προσεγγίσεις από διάφορα funds, όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον τελευταίο καιρό», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας που κλήθηκε από το Bloomberg να σχολιάσει τις ανωτέρω πληροφορίες.

«Η εταιρεία αξιολογεί πάντα τις προτάσεις από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για να ανακοινωθεί σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Μετά όμως και την επιβεβαίωση για το σταθερό -και κυρίως απτό- ενδιαφέρον από διάφορα funds για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για απευθείας διαπραγματεύσεις του Macquarie Group με τον Γιώργο Περιστέρι, καθώς επίσης και για προχωρημένες επαφές (των Αυστραλών) με δύο ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση μέρους του σπουδαίου deal .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...