529
H Οσάκα αποχωρεί από το Ολυμπιακό τουρνουά, έχοντας χάσει στον τρίτο γύρο. Η εμπειρία της στο Σινσινάτι ήταν ξανά τραυματική | REUTERS/Mike Segar/File Photo

Η Ναόμι Οσάκα έβαλε τα κλάματα σε συνέντευξη Τύπου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 12:24
H Οσάκα αποχωρεί από το Ολυμπιακό τουρνουά, έχοντας χάσει στον τρίτο γύρο. Η εμπειρία της στο Σινσινάτι ήταν ξανά τραυματική
|REUTERS/Mike Segar/File Photo

Η Ναόμι Οσάκα έβαλε τα κλάματα σε συνέντευξη Τύπου

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 12:24

Η ιστορία της είχε συγκινήσει. Η Ναόμι Οσάκα, η σπουδαία τενίστρια που δεν άντεξε την πίεση και το media circus γύρω από το άθλημα και τη διασημότητα, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον και τιμήθηκε με τη θέση της αθλήτριας που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο. Αλλά τώρα, ο εφιάλτης επέστρεψε.

Η Ναόμι Οσάκα ξέσπασε σε κλάματα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει για λίγο από τη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά Σινσινάτι Μάστερς (Cincinnati Masters) στις ΗΠΑ, όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί μία τενίστρια του δικού της υψηλού επιπέδου, που έχει την εύνοια των ΜΜΕ, δεν αρέσκεται στις συνεντεύξεις Τύπου.

Η ερώτηση του Πολ Ντόχερτι, δημοσιογράφου της Cincinnati Enquirer, χαρακτηρίστηκε από τον ατζέντη της γιαπωνέζας τενίστριας επιθετική, ενώ έγινε λόγος και για «bullying».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόχερτι έδειξε να επιμένει, ενώ η Οσάκα έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο δημοσιογράφος της Cincinnati Enquirer επέμεινε να μάθει γιατί η Οσάκα αισθάνεται άβολα μπροστά στις κάμερες, παρατηρώντας ότι τα ΜΜΕ τη βοήθησαν στην καριέρα της.

Μάλιστα κλήθηκε από την ίδια να ξανακάνει την ερώτηση.

«Η ερώτηση ήταν “Δεν σου αρέσει τόσο να έρχεσαι σε επαφή με τα media, ιδίως σε αυτό το φορμά. Εχεις πει ότι υπάρχουν και άλλοι τρόπο και θα ήθελες να το ανακαλύψεις”. Η ερώτησή μου φαντάζομαι ήταν ότι “έχεις και άλλα ενδιαφέροντα πέρα από το τένις τα οποία εξυπηρετούνται από την πλατφόρμα που τα media σου παρέχουν”. Η ερώτησή μου είναι “πώς νομίζεις ότι θα βρεις την ισορροπία ανάμεσα στα δύο”».

«Για μένα, είναι κάτι που νιώθω. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους. Μπορώ μόνο να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αλλά από μικρή, αντιμετώπιζα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα, και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται τόσο στην καταγωγή μου (είναι από την Αϊτή) όσο και στο πώς παίζω. Είμαι μια τενίστρια και γι’ αυτό πολύς κόσμος ενδιαφέρεται για εμένα. Θα έλεγα ότι είμαι αρκετά διαφορετική από αρκετό κόσμο και δεν μπορώ πραγματικά… Είναι ορισμένα πράγματα που τουιτάρω ή κάποια πράγματα που λέει και δημιουργούν πολλά άρθρα στα ΜΜΕ. Ξέρω ότι επειδή κέρδισα κάποια τουρνουά Γκραν Σλαμ και έδωσα πολλές συνεντεύξεις Τύπου, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αλλά θα έλεγα ότι δεν ξέρω πώς να βρω την ισορροπία. Θα το βρω, όπως και εσείς, θα έλεγα», ήταν η απάντησή της.

 

Ακολούθησαν πιο εστιασμένες στο τένις ερωτήσεις, αλλά ήδη η Οσάκα είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει πρόβλημα και έβαλε τα κλάματα, με συνέπεια η συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου να διακόψει τη διαδικασία για λίγα λεπτά.

 

«Ο νταής από το Cincinnati Enquirer είναι η επιτομή τού γιατί οι σχέσεις των αθλητών και των Μέσων είναι τόσο κακές αυτή τη στιγμή. Όλοι όσοι βρίσκονταν στο Zoom, θα συμφωνήσουν πως ο τόνος του ήταν λάθος και ο μοναδικός του σκοπός ήταν να εκφοβίσει την παίκτρια. Πραγματικά απαίσια συμπεριφορά», είπε στο Reuters ο Στιούαρτ Ντούγκουιντ, ατζέντης της Οσάκα, για να προσθέσει: «Και αυτός ο υπαινιγμός, ότι η Ναόμι χρωστά την επιτυχία της στην προβολή από τα Μedia, είναι ένας μύθος. Μην είσαι τόσο… καλομαθημένος».

Tο αν ήταν όντως επιθετική η ερώτηση του δημοσιογράφου ή το αν η Οσάκα θα πρέπει να δέχεται μόνο «μη επιθετικές» ερωτήσεις, είναι κάποια ζητήματα που προφανώς πρέπει να απαντηθούν όσο τα σπορ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...