294
| John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Ο Τσιτσιπάς λέει ότι δεν έχει εμβολιαστεί – «Θα το κάνω μόνο αν είναι υποχρεωτικό»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 10:01
|John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Ο Τσιτσιπάς λέει ότι δεν έχει εμβολιαστεί – «Θα το κάνω μόνο αν είναι υποχρεωτικό»

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 10:01

Για την (ελληνική) εμβολιαστική εκστρατεία –για την εθνική προσπάθεια και την περίφημη «πειθώ» ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων κατά της Covid-19 και να καμφθούν οι επιφυλάξεις όσων δεν το έχουν κάνει– είναι ένα πλήγμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πρωταθλητής του τένις και κατά μία έννοια σημαντικός influencer, όχι μόνο αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά προσέθεσε πως θα το κάνει μόνο εφόσον καταταστεί «υποχρεωτικό».

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά Cincinnati Masters 2021.

Oι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν. «Θα εμβολιαζόσασταν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό;»

«Φυσικά», απάντησε ο Τσιτσιπάς.

Από τη στιγμή που υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 για τον γενικό πληθυσμό δεν βρίσκεται στο τραπέζι, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο διάσημος έλληνας τενίστας δύσκολα θα λάβει την πρωτοβουλία να κάνει το εμβόλιο. Δεν είναι, βέβαια, παραξενιά του Στέφανου Τσιτσιπά. Ακολουθεί την τάση που υπάρχει μεταξύ των διακεκριμένων αθλητών να αποφεύγουν το ρίσκο πιθανών παρενεργειών του εμβολιασμού οι οποίες θα τους βγάλουν εκτός προπονήσεων και θα τους κοστίσουν σε απόδοση και χρήμα, όντας την ίδια ώρα «προστατευμένοι» από τα αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Στέφανος Τσιτσιπάς (δεν) κάνει ό,τι (δεν) κάνουν και οι συνάδελφοί του.

Ομως το πλήγμα παραμένει. Ο Τσιτσιπάς επηρεάζει πολύ κόσμο που δεν είναι αθλητές και δεν προστατεύονται στην καθημερινότητά τους από έναν στρατό βοηθών και από υγειονομικά πρωτόκολλα. Ως 23χρονος απευθύνεται σε πολλούς συνομηλίκους του που και αυτοί δυστυχώς αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Είναι εξάλλου ειρωνεία ότι οι δηλώσεις του Τσιτσιπά καταγράφηκαν σε μια μέρα που πέρυσι τέτοια εποχή συμμετείχε στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία από την Covid-19!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...