210
Η θεραπεία που μελετούν οι ισραηλινοί επιστήμονες βασίζεται στην χορήγηση EXO-CD24 κατ' ευθείαν στους πνεύμονες διά της εισπνοής | REUTERS/Gleb Garanich

Νέο ισραηλινό φάρμακο νικάει τον κορονοϊό σε 5 ημέρες!  

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 12:18
Η θεραπεία που μελετούν οι ισραηλινοί επιστήμονες βασίζεται στην χορήγηση EXO-CD24 κατ' ευθείαν στους πνεύμονες διά της εισπνοής
|REUTERS/Gleb Garanich

Νέο ισραηλινό φάρμακο νικάει τον κορονοϊό σε 5 ημέρες!  

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 12:18

«Το EXO-CD24 εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, επί πέντε ημέρες. Το φάρμακο κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος, στους πνεύμονες και αντιμετωπιζει την καταιγίδα κυτοκίνης» εξηγεί ο καθηγητής Ναντίρ Αρμπερ στην εφημερίδα Τimes του Ισραήλ. Η καταιγίδα κυτοκίνης είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στη λοίμωξη του κορονοϊού η οποία ευθύνεται για τους περισσότερους από τους θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19. 

Το EXO-CD24 με τη βοήθεια εξωσωμάτων μεταφέρει στους πνεύμονες πρωτεΐνη CD24. «Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος», εξηγεί ο ερευνητής Shiran Shapira.

Τις επομενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες φάσει κλινικών δοκιμών για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του φαρμάκου, ωστόσο στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου εφαρμόστηκε η πειραματική θεραπεία, κάνουν λόγο για ένα παράγοντα που μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο διευθυντής του ιδρύματος, Ρόνι Γκαμζού δήλωσε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα «βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και τα αποτελέσματα της δοκιμής φάσης 1 είναι εξαιρετικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...