332
Αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, το πρωί της Τετάρτης | EPA/Richard BRUNEL

Γαλλία: Τρεις χωροφύλακες νεκροί σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 16:35
Αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος, το πρωί της Τετάρτης
|EPA/Richard BRUNEL

Γαλλία: Τρεις χωροφύλακες νεκροί σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 16:35

Τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε στην κεντρική Γαλλία, όταν άνδρας που κακοποιούσε τη σύζυγό του άνοιξε πυρ εναντίον τους, τη νύχτα της Τρίτης. Αργότερα, ο 48χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του και εικάζεται ότι αυτοκτόνησε.

Οι χωροφύλακες είχαν ειδοποιηθεί να μεταβούν σε σπίτι σε απομονωμένη περιοχή έπειτα από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Στην προσπάθειά τους να διασώσουν μία γυναίκα η οποία είχε βρει καταφύγιο στην οροφή κατοικίας κοντά στο χωριό Σεν Ζιστ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν, έγιναν στόχος των πυρών του συζύγου της. Ενας υπέκυψε στα τραύματά του, ο δεύτερος, με τραύμα στο πόδι, διακομίστηκε από διασώστες στο τοπικό νοσοκομείο.

Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, αλλόφρων, ο άνδρας άνοιξε ξανά πυρ εναντίον των ανδρών της χωροφυλακής που έσπευσαν για ενίσχυση των συναδέλφων τους, τραυματίζοντας θανάσιμα ακόμη δύο, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.

Νεκροί είναι ο 21χρονος δεκανέας Αρνό Μαβέλ, ο 45χρονος υπολοχαγός Σιρίλ Μορέλ και ο 37χρονος επιλοχίας Ρεμί Ντιπουί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διευκρίνισε ότι δεν απειλείται η ζωή του τέταρτου που τραυματίστηκε.

Ολη τη νύχτα, 300 στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας χτένιζαν την περιοχή για να βρουν τον δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχαν υπάρξει στο παρελθόν και άλλα περιστατικά  ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

Μακρόν: «Είναι οι ήρωές μας»

Φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων απέτισε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Είναι οι ήρωές μας», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter. «Επενέβησαν για να βοηθήσουν μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Πουί-ντε-Ντομ, τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν, ένας τέταρτος τραυματίστηκε. Το έθνος συμμερίζεται την οδύνη των οικογενειών. Για να μας προστατεύσουν, οι δυνάμεις μας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε νωρίτερα σε μήνυμά του στο Twitter ότι «ο μανιακός βρέθηκε νεκρός» το πρωί της Τετάρτης και ότι ο ίδιος σπεύδει στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο δράστης «βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του και πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...