334
Από το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία της Μελάνια στην Τζόρτζια, ενόψει των εκεί εκλογών για τη Γερουσία, ξεχώρισε ο εικονιζόμενος που περιέφερε δύο «αγιογραφίες» του ζεύγους Τραμπ  | REUTERS/Al Drago

Ο Τραμπ επιμένει να πολεμάει με ανεμόμυλους

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:37
Από το κοινό που παρακολούθησε την ομιλία της Μελάνια στην Τζόρτζια, ενόψει των εκεί εκλογών για τη Γερουσία, ξεχώρισε ο εικονιζόμενος που περιέφερε δύο «αγιογραφίες» του ζεύγους Τραμπ 
|REUTERS/Al Drago

Ο Τραμπ επιμένει να πολεμάει με ανεμόμυλους

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:37

Κατά γενική παραδοχή των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, λέει o ιστότοπος Axios, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον ξεφύγει από τα όρια σε πρωτοφανή βαθμό.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να δηλητηριάζεται από την ίδια του την πικρία για το εκλογικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να εξοργίζεται χωρίς κανέναν λόγο με τους στενότερους συνεργάτες του και να δημιουργεί σκηνές.

Πρόκειται για πολύ θλιβερή ιστορία, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι τόσο οξεία και ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του Τραμπ όσο περιγράφεται από το αμερικανικό Μέσο.

Τις τελευταίες ημέρες ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπολύει κεραυνούς εναντίον οιουδήποτε δεν θέλει να ενστερνιστεί τις θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες ο ίδιος καλλιεργεί και στις οποίες ο ίδιος πιστεύει.

Φυσικά, το θέμα που απελπισμένα τον απασχολεί και εξαιτίας του παρουσιάζει απελπιστική διανοητική κατάσταση είναι –αλίμονο– η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος που ανέδειξε επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζο Μπάιντεν.

Το Axios για τα παραπάνω σοβαρότατα ζητήματα (καθ’ όσον ο Τραμπ εξακολουθεί να εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ) επικαλείται τις μαρτυρίες «αρκετών ανώτερων αξιωματούχων» του Λευκού Οίκου, τους οποίους ο ρεπόρτερ του, Τζόναθαν Σουάν, δεν κατονομάζει.

Τα πυρά του Τραμπ συγκεντρώνουν σε καθημερινή βάση ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς, ο «προσωπάρχης» του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ και ο προεδρικός σύμβουλος Πατ Τσιπολόνε.

Δυστυχώς, ο Τραμπ πιστεύει ότι όλοι γύρω του είναι αδύναμοι, ηλίθιοι ή ανέντιμοι – και όλο πιο πολύ γυρεύει κάποια παρηγοριά μόνο στη συναναστροφή ατόμων που δέχονται να παίξουν το παιχνίδι του, ωθώντας τον να… ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι σοβαροί συνεργάτες του αυτόν τον καιρό προσπαθούν να μείνουν μακριά από το Οβάλ Γραφείο, υπογραμμίζει το Axios.

Το μέτωπο της Τζόρτζια

Το παρανοϊκό σενάριο περί ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων προβληματίζει τους Ρεπουμπλικανούς ως κόμμα, αφού σε λίγες ημέρες καλούνται να δώσουν στην Τζόρτζια την κρίσιμη μάχη για τις καθοριστικές δύο έδρες της Γερουσίας την ίδια ώρα που ο Τραμπ πνέει μένεα εναντίον του ΜακΚόνελ επειδή πριν από μία εβδομάδα αναγνώρισε τη νίκη του Μπάιντεν.

Πώς είναι δυνατόν, υπό αυτές τις συνθήκες, να διασφαλιστεί η εσωκομματική ενότητα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...