195
Ο Ελον Μασκ μιλά μπροστά στην εικόνα ενός αυτοκινήτου Tesla | REUTERS/Aly Song/File Photo

Η Tesla οδήγησε τον Ελον Μασκ στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 10:56
Ο Ελον Μασκ μιλά μπροστά στην εικόνα ενός αυτοκινήτου Tesla
|REUTERS/Aly Song/File Photo

Η Tesla οδήγησε τον Ελον Μασκ στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 10:56

Εκρηκτική άνοδο σε μια χρονιά μεγάλης ύφεσης σχεδόν σε όλο τον πλανήτη γνώρισε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla του Ελον Μασκ, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά 100 δισ. δολάρια.

Η τελευταία αύξηση των τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας έφερε τον Μασκ στη δεύτερη θέση του πίνακα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, εκτοπίζοντας τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Ο Μασκ έχει πλέον περιουσία που υπολογίζεται σε 127,9 δισ. δολάρια, έναντι 127,7 δισ. του Γκέιτς.

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά το εξωπραγματικό ποσό των 100,ε δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα στους 500 δισεκατομμυριούχους του καταλόγου Bloomberg Billionaires Index. Αυτό σημαίνει ότι από την 35η θέση στις αρχές του έτους βρέθηκε τον Αύγουστο στην τέταρτη και τώρα στη δεύτερη, κερδίζοντας μέσα σε 11 μήνες πάνω από το μισό του ελληνικού ετήσιου ΑΕΠ.

Η χρονιά μπορεί να κλείσει ακόμη καλύτερα για τον Μασκ, καθώς στις 21 Δεκεμβρίου η μετοχή της Tesla θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500, τον δείκτη-βαρόμετρο του Χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Πάντως, η πρωτιά στον κατάλογο για την ώρα δεν απειλείται. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παραμένει πρώτος με 182 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...