668
Μια χαρακτηριστική σκηνή από το δημοφιλές ριάλιτι | Paramount

Ο αντιρατσιστικός άνεμος παρέσυρε και την αστυνομική σειρά «Cops»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 22:10
Μια χαρακτηριστική σκηνή από το δημοφιλές ριάλιτι
|Paramount

Ο αντιρατσιστικός άνεμος παρέσυρε και την αστυνομική σειρά «Cops»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 22:10

Ηταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τηλεοπτικού «θανάτου».

Έπειτα από 32 κύκλους, η τηλεοπτική σειρά ριάλιτι «Cops» καταργήθηκε επισήμως, όπως σημειώνεται στον The Hollywood Reporter, από την Paramount Network εν μέσω διαμαρτυριών σε όλον τον κόσμο κατά της αστυνομικής βίας και του συστημικού ρατσισμού μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Αρχικά, το ιδιοκτησίας ViacomCBS συνδρομητικό κανάλι καθυστέρησε την πρεμιέρα του 33ου κύκλου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα.

Mία μέρα μετά γνωστοποίησε, ωστόσο, την απόφαση να βάλει τελεία και παύλα στη σειρά.

«Η σειρά “Cops” δεν είναι στη λίστα της Paramount Network και δεν έχουμε ούτε τωρινά ούτε μελλοντικά σχέδια για την επιστροφή της» διευκρίνισε, σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος Τύπου του συνδρομητικού καναλιού.

Η σειρά, που επί 32 συναπτά έτη γυριζόταν σε πραγματικό χρόνο σε τοποθεσίες της πόλης Ομαχα, στη Νεμπράσκα, εγκαινιάστηκε το 1989, και για 25 κύκλους προβαλλόταν από τη Fox, πριν την πάρει το 2013 η Spike TV.

Συνέχισε στη Spike TV και μετά τη μετονομασία της, το 2018, σε Paramount Network.

Ξεκίνησε επί προεδρίας (και στήριξης) του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου (γνωστού τοις πάσι για τα φιλο-αστυνομικά του αισθήματα) και κατάφερε να παραμείνει στους αμερικανικούς δέκτες ακόμη και από, αντίστοιχα με το συμβάν του Φλόιντ, περιστατικά αστυνομικής βίας, όπως την δολοφονία του Ρόντνεϊ Κινγκ στο Λος Αντζελες το 1992 ή εκείνης του Τρέιβον Μάρτιν, του 17χρονου Αφροαμερικανού που σκότωσαν, αναίτια, αστυνομικοί το καλοκαίρι του 2013 στη Φλόριντα.

Ωστόσο η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, με τους ιθύνοντες της σειράς να λαμβάνουν (ορθά) το κοινωνικό μήνυμα και να προχωρούν στην κατάργηση του ριάλιτι.

Σύλληψη υπόπτου κατά τις πρώτες σεζόν της σειράς ριάλιτι

Οπως μάλιστα αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, και πολύ… αργησε η απόφαση της ακύρωσης.

Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2014 κιόλας, μετά από ένα πολύ θλιβερό περιστατικό που μάλιστα στοίχισε την ζωή και σε έναν αθώο άνθρωπο.

Τότε που ένας ηχολήπτης, μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου του ριάλιτι, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε εστιατόριο, κατά την οποία σκοτώθηκε επίσης και ένας ύποπτος για ληστεία.

«Ο ηχολήπτης Μπράις Ντίον, 38 ετών, και ο ύποπτος ληστείας Κορτέζ Ουάσινγκτον, 32 ετών, είναι νεκροί», δήλωνε τότε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νεμπράσκα, Τοντ Σμάντερερ, διευκρινίζοντας ότι ο Ντίον έχασε τη ζωή του από «φίλια πυρά».

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ένας αστυνομικός της Ομαχα είχε ζητήσει ενισχύσεις ύστερα από κλήση που είχε λάβει η αστυνομία για μια πιθανή ληστεία σε εστιατόριο αλυσίδας ταχείας εστίασης.

Δύο αστυνομικοί που έκαναν περιπολία, τους οποίους μαγνητοσκοπούσαν ο Ντίον και ο εικονολήπτης του συνεργείου Μάικλ Λι, έσπευσαν στο σημείο.

Οι τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο εστιατόριο μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο.

Αστυνομικοί προσάγουν τον δράστη μιας επίθεσης σε live feed

Και οι τρεις αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, καθώς ο Ουάσινγκτον, ο οποίος είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, τους πυροβόλησε χρησιμοποιώντας πιστόλι, το οποίο αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν πιστό αντίγραφο αεροβόλου.

Ο Ντιον φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά επλήγη από μια σφαίρα κάτω από τον αριστερό βραχίονα.

Ο Ουάσινγκτον αρχικά κατάφερε να διαφύγει αλλά λίγο μετά κατέρρευσε στο χώρο στάθμευσης λόγω των πολλαπλών του τραυμάτων.

Εκεί η αστυνομία ανακάλυψε ότι δεν ήταν οπλισμένος με πραγματικό πιστόλι.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο της Νεμπράσκα, όπου διαγνώστηκε ο θάνατός τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι είδε το βίντεο της ληστείας με τους πυροβολισμούς που δείχνει ότι οι αστυνομικοί ήταν δικαιολογημένοι που άνοιξαν πυρ καθώς ένιωθαν ότι ο ύποπτος τους απειλεί με πραγματικό όπλο.

«Το αεροβόλο μοιάζει και λειτουργεί σαν πραγματικό όπλο», είχε πει ο Σμάντερερ.

Αποδείχθηκε ότι η σφαίρα που έπληξε τον Ντιον δεν μπορούσε να προέρχεται από τον Ουάσιγκτον, επειδή ο ύποπτος έφερε αεροβόλο που εκτοξεύει πλαστικά σφαιρίδια.

Ο Ντίον ήταν το πρώτο (και ευτυχώς, τελευταίο) μέλος κινηματογραφικού συνεργείου που σκοτώθηκε στα χρόνια της ιστορίας της τηλεοπτικής σειράς, με τους συνδικαλιστές των εικονοληπτών να μιλάνε για «άγριες συνθήκες εργασίας» και να απαιτούν την κατάργηση της σειράς.

Σύλληψη υπόπτου σε ζωντανή μετάδοση

Το ριάλιτι Cops ήταν και τέσσερις φορές υποψήφιο στα βραβεία Emmy.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...