198
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αντίφαση: Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα αλλά όχι η εστίαση;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 00:32

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αντίφαση: Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα αλλά όχι η εστίαση;

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 00:32

Η ανακοίνωση (εδώ) της κυβέρνησης, μέσω του Αδωνι Γεωργιάδη το βράδυ της Παρασκευής ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα (βλέπε Mall), ήταν μια ένδειξη ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown του κορονοϊού έρχεται νωρίτερα απ’ ό,τι είχε σχεδιαστεί —τα εμπορικά κέντρα ήταν να ανοίξουν μετά την 1η Ιουνίου, μαζί με την εστίαση, και ο κ. Γεωργιάδης είπε στην ΕΡΤ1 ότι το ότι ανοίγουν μαζί με τα ινστιτούτα διαιτολογίας σημαίνει ότι «πάμε καλά».

Επειδή όμως η κυβέρνηση φαίνεται να αιφνιδιάζει τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συνέκρινε το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων με το μη άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης.

«Αλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον – άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός.

Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Εκεί που προφανώς ο κορωνοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...