170
Μια μάσκα και ένα λουλούδι έξω από εκκλησία στη Σεβίλη | REUTERS/Marcelo del Pozo

Νέα μείωση στον αριθμό των θανάτων στην Ισπανία, οι λιγότεροι εδώ και τρεις εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 13:35
Μια μάσκα και ένα λουλούδι έξω από εκκλησία στη Σεβίλη
|REUTERS/Marcelo del Pozo

Νέα μείωση στον αριθμό των θανάτων στην Ισπανία, οι λιγότεροι εδώ και τρεις εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 13:35

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Ισπανία από τη νόσο COVID-19 μειώθηκε σήμερα Σάββατο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν και άλλοι σημαντικοί δείκτες στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Οι Αρχές ανέφεραν 510 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση θανάτων που καταγράφηκε από την 23η Μαρτίου, όταν είχαν καταγραφεί 462 θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 16.353 σήμερα από 15.843 χθες, φέρνοντας την Ισπανία στην τρίτη θέση στον κόσμο, έπειτα από την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 161.852, από 157.022 χθες Παρασκευή. Περίπου 60.000 είναι οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί.

Τα στοιχεία είναι σημαντικά και ενθαρρυντικά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και τις τάσεις αυτό το διήμερο, το Πάσχα των Καθολικών Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την επίδραση του Σαββατοκύριακου στα στατιστικά των επόμενων ημερών, λόγω της ασυνεπούς καταγραφής από τις περιφέρειες.

Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση της Ισπανίας διατηρεί σχεδόν όλο τον Απρίλιο τους ελέγχους στα σύνορα και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία για τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...