161
Η Μάνινγκ μιλά σε δημοσιογράφους τον Μάιο του 2019, πριν κλειστεί στη φυλακή | EPA/SHAWN THEW

Απόπειρα αυτοκτονίας στη φυλακή έκανε η Τσέλσι Μάνινγκ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 15:29
Η Μάνινγκ μιλά σε δημοσιογράφους τον Μάιο του 2019, πριν κλειστεί στη φυλακή
|EPA/SHAWN THEW

Απόπειρα αυτοκτονίας στη φυλακή έκανε η Τσέλσι Μάνινγκ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 15:29

Η νομική ομάδα της Τσέλσι Μάνινγκ αποκάλυψε ότι η πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στη φυλακή και ότι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου αναρρώνει.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης και η κρατούμενη είναι πλέον «ασφαλής», ανακοίνωσε ο σερίφης της περιοχής όπου βρίσκεται η φυλακή.

Η Μάνινγκ είναι έγκλειστη από τον Μάιο του 2019, όταν δεν εμφανίστηκε να καταθέσει σε δικαστήριο για την υπόθεση WikiLeaks.

Αυτή την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένη η εμφάνιση της Μάνινγκ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια, ανέφερε το Associated Press. Η ακρόαση αφορά τον τερματισμό των κυρώσεων για περιφρόνηση του δικαστηρίου λόγω της μη παρουσίας της πέρυσι.

Από τη νομική ομάδα της κρατούμενης ανέφεραν ότι η Μάνινγκ ήταν και είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την άρνησή της να συμμετάσχει στην ακρόαση.

Η Μάνινγκ είχε κατηγορηθεί για τη διαρροή το 2010 εκατοντάδων χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων στο WikiLeaks. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών, αλλά το 2017 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τής απένειμε χάρη και αποφυλακίστηκε τον ίδιο χρόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...