233
|

Κορονοϊός: Ψάχνουν τους ταξιτζήδες που μετέφεραν την 38χρονη – Δεν εμφανίζονται υπό τον φόβο της καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:57

Κορονοϊός: Ψάχνουν τους ταξιτζήδες που μετέφεραν την 38χρονη – Δεν εμφανίζονται υπό τον φόβο της καραντίνας

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:57

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των τριών οδηγών ταξί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μετέφεραν με τα οχήματά τους την 38χρονη σχεδιάστρια μόδας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μαζί με τον 10χρονο γιο της.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η 38χρονη χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά ταξί στις μετακινήσεις της, τόσο αμέσως μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο (στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»), όσο και την επόμενη ημέρα, ώσπου να επιβεβαιωθεί ότι είναι φορέας του κορονοϊού.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι, παρά τις εκκλήσεις των αρχών, οι εν λόγω ταξιτζήδες δεν έχουν εμφανιστεί για να εξεταστούν, φοβούμενοι προφανώς το ενδεχόμενο να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα!

Σε περίπτωση πάντως που τελικά δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφάλειας και η άμεση μεταφορά τους στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οπως εξάλλου έγινε γνωστό, σε 49 ανέρχονται τα άτομα με τα οποία είχε επαφή ο γιος της 38χρονης που επίσης έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Και οι 49 έχουν τεθεί σε περιορισμό και υποβάλλονται σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν και οι εξετάσεις στους συνεπιβάτες της 38χρονης και τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Ryanair με το οποίο επέστρεψε από το Μιλάνο, χωρίς -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- να έχει προκύψει κάτι ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...