242
O Πάνος Σκουρλέτης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | SKAI/WebTV

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο… 2014: «Γκουαντάναμο» τα κλειστά κέντρα, λέει ο Σκουρλέτης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 13:41
O Πάνος Σκουρλέτης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|SKAI/WebTV

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο… 2014: «Γκουαντάναμο» τα κλειστά κέντρα, λέει ο Σκουρλέτης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 13:41

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε στη γιγάντωση του Προσφυγικού –με τις αλήστου μνήμης πολιτικές τού «λιάζονται» και τού «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα»– αφού δημιούργησε το αίσχος της Μόριας, τώρα θυμάται να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «Γκουαντάναμο».

Ετσι, φαίνεται ότι πάει. Το 2014 η Αμγυδαλέζα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο Νταχάου» –μια διπλή ύβρις, τόσο ως προς το Ολοκαύτωμα, όσο και ως προς το τι συνέβη μετά, με τη δημιουργία της κόλασης επί γης στα hot spots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που μπροστά τους, το κέντρο της Αμυγδαλέζας δεν ήταν «Νταχάου, αλλά “Hilton”».

To 2020 ο αντιπολιτευτικός οίστρος και οι βερμπαλισμοί επιστρέφουν: τώρα τα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την έκρηξη των μεταναστευτικών ροών είναι, κατά τον Πάνο Σκουρλέτη, «Γκουαντάναμο» –μια παραπομπή στη διαβόητη βάση των ΗΠΑ στην Κούβα.

Αυτά δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, επιμένοντας πως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε μάλιστα ότι τα κέντρα αυτά είναι και «παράνομα», και η μόνη λύση που υπάρχει είναι τα ανοιχτά κέντρα και η ισόρροπη κατανομή των προσφύγων σε ολόκληρη τη χωρά.

Χαρακτήρισε κατά τα άλλα ως «ομολογία λάθους» της κυβέρνησης την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής την απουσία του, όπως είπε, πλήρωσε η χώρα επί επτά μήνες. «Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ίδια της την προπαγάνδα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...