184
Στις 17 Δεκεμβρίου ο Εβο Μοράλες εμφανίστηκε στο Μπουένος Αϊρες σε συνέντευξη Τύπου | REUTERS/Agustin Marcarian

Βολιβία: «Να συλλάβετε αμέσως τον Μοράλες!»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 21:53
Στις 17 Δεκεμβρίου ο Εβο Μοράλες εμφανίστηκε στο Μπουένος Αϊρες σε συνέντευξη Τύπου
|REUTERS/Agustin Marcarian

Βολιβία: «Να συλλάβετε αμέσως τον Μοράλες!»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 21:53

Εποχή Εβο Μοράλες τέλος, οριστικά πλέον, στη Βολιβία: η Εισαγγελία της πρωτεύουσας Λα Παζ εξέδωσε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου Εβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή. Το ένταλμα εξεδόθη στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας περί στάσης, τρομοκρατίας και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Με το ένταλμα, το οποίο υπογράφουν δύο εισαγγελείς της Λα Παζ, διατάσσεται η αστυνομία να συλλάβει αμέσως τον πρώην πρόεδρο και να τον οδηγήσει στην Εισαγγελία. Αλλο ένα ένταλμα σύλληψης εξεδόθη και για το στέλεχος του «αριστερού κόμματος Μοράλες», τον Φαουστίνο Γιούκρα Γιάργου.

Ο Μοράλες αν και κέρδισε τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, κατηγορήθηκε για εκτεταμένη νοθεία και αντιμετώπισε κύμα σφοδρών διαδηλώσεων εναντίον του, οι οποίες διήρκεσαν εβδομάδες. Κατόπιν της εκδήλωσης της λαϊκής εχθρότητας προς το πρόσωπό του, ο Μοράλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα. Πήγε αρχικά στο Μεξικό και από εκεί, μόλις την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε στην Αργεντινή η οποία του χορήγησε το καθεστώς του «πρόσφυγα».

Πλέον δηλώνει ότι δεν φοβάται τη σύλληψη, ισχυριζόμενος ότι οι διώκτες του δεν έχουν κανένα εις βάρος του στοιχείο το οποίο θα αιτιολογούσε τη διενέργεια δίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...