211
Ο Τσιτσιπάς σε σέλφι – μέχρι τώρα υπηρετούσε άψογα τον ρόλο του δημόσιου προσώπου μέσω και των social media | Twitter/StefanosTsitsipas

To «φάουλ» του Τσιτσιπά στο Twitter: αντιδράσεις για το σεξιστικό σχόλιο για τις γυναίκες οδηγούς

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 14:45
Ο Τσιτσιπάς σε σέλφι – μέχρι τώρα υπηρετούσε άψογα τον ρόλο του δημόσιου προσώπου μέσω και των social media
|Twitter/StefanosTsitsipas

To «φάουλ» του Τσιτσιπά στο Twitter: αντιδράσεις για το σεξιστικό σχόλιο για τις γυναίκες οδηγούς

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 14:45

Μέχρι τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισορροπούσε άψογα ανάμεσα στους ρόλους του πρωταθλητή του τένις και του δημόσιου προσώπου, ανάμεσα στις επιτυχίες στα κορτ και στην (υπερ)προβολή του σε παγκόσμια θέα. Μάλιστα ο ίδιος φρόντιζε να συνοδεύει νίκες και ήττες με πνευματώδεις αναρτήσεις στα social media, προβάλλοντας επιτυχώς τον πιο ιδιωτικό εαυτό του: αρχαία ρητά –«Μη ως μύρια μέλλων έτη ζην. Το χρεών επήρτηται. Έως ζης, έως έξεστιν, αγαθός γενού» έγραφε στο Twitter στις 26 Μαΐου–, έξυπνες ατάκες –«η δημιουργικότητα δεν είναι μεταδοτική. Είτε την έχεις, είτε όχι. Μην είσαι “ο συνηθισμένος”, γίνε ο δημιουργικός. Εχει πιο πολύ φάση!»– και φωτογραφίες.

Μέχρι τώρα όλο αυτό είχε επιτυχία, αντίστοιχη με αυτή των γηπέδων του τένις. Ο Τσιτσιπάς ήταν και ένας σταρ των social media. Μέχρι τώρα…

Την Παρασκευή ο 20χρονος έλληνας τενίστας έκανε μια ανάρτηση σεξιστική, σχετικά με την ικανότητα των γυναικών να παρκάρουν. Εγραψε χαρακτηριστικά: «Άραγε, όσες παρκάρουν χάλια να έχουν άπλυτα πιάτα;» 

Το φαλλοκρατικό «αστείο» προφανές: τόσοι και τόσοι άξεστοι παρακινούν τις γυναίκες που ενδεχομένως να δυσκολεύονται –ή είναι πιο προσεκτικές– στην οδήγηση «να πάνε να πλύνουν πιάτα»

Πολλοί χρήστες του Twitter επέκριναν τον 20χρονο πρωταθλητή και πρόλαβαν να αποθηκεύσουν την επίμαχη ανάρτηση προτού την «κατεβάσει» ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής ο Τσιτσιπάς δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για την άκομψη ανάρτηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...