778
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα αγωνίζεται πλέον στους Ρόκετς.... | facebook

Η «επανάσταση των αστέρων» στο ΝΒΑ

Sportscaster Sportscaster 12 Ιουλίου 2019, 14:35
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ θα αγωνίζεται πλέον στους Ρόκετς....
|facebook

Η «επανάσταση των αστέρων» στο ΝΒΑ

Sportscaster Sportscaster 12 Ιουλίου 2019, 14:35

Τέτοια κινητικότητα free agent (ελεύθερων) παικτών, το ΝΒΑ είχε χρόνια να δει. Ο Καουάι Λέοναρντ και ο Πολ Τζορτζ θα παίζουν, πλέον, στους Λος Αντζελες Κλίπερς. Ο Κάιρι Ιρβινγκ και ο ΝτεΑντρε Τζόρνταν, στο Μπρούκλιν (Νετς). Το ίδιο και ο Κέβιν Ντουράντ. Μόνο που, ο δις πρωταθλητής και δέκα φορές All-Star θα χάσει σχεδόν όλη τη σεζόν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα. Ο Αντονι Ντέιβις και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, στους Λος Αντζελες Λέικερς. Ο Τζίμι Μπάτλερ, στο Μαϊάμι. Ο Κέμπα Ουόκερ, στους Μπόστον Σέλτικς. Ο Ντ’ Αντζελο Ράσελ, στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής, στους Ρόκετς του Χιούστον.

Ο Ουέστμπρουκ δεν ήταν ελεύθερος. Με τους Θάντερ τον έδενε ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια στο ΝΒΑ, αξίας 173.000.000 δολαρίων για τέσσερα χρόνια. Αλλά, όταν ο ηγέτης των Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν, τον κάλεσε στο Χιούστον, του ήταν αδύνατο να πει «όχι» στον παλιόφιλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Οκλαχόμα με τεράστια επιτυχία. Οι Θάντερ πήραν ως αντάλλαγμα -μεταξύ άλλων- τον Κρις Πολ, που δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τον Χάρντεν.

Το reunion του «Mr Triple-double» με τον «Μούσια» καθιστά τους Ρόκετς υπερδύναμη στη δυτική περιφέρεια του ΝΒΑ. Κι αυτή η πρωτοφανής ανακατανομή των σούπερ-σταρ του αμερικανικού μπάσκετ αλλάζει τους συσχετισμούς δυνάμεων στο κορυφαίο πρωτάθλημα, δημιουργώντας άλλες τρεις πανίσχυρες ομάδες: δύο στο Λος Αντζελες (Κλίπερς, Λέικερς) και μια στο Μπρούκλιν (Νετς). Πλέον, οι στοιχηματικές εταιρείες «βλέπουν» τουλάχιστον οκτώ φαβορί για τον τίτλο της προσεχούς σεζόν (2019-2020), έπειτα από μια επταετία (2012-2018) κατά την οποία δύο δυναστείες (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Μαϊάμι Χιτ) μοιράστηκαν πέντε Πρωταθλήματα.

Στο Νο 1 των φαβορί για το τρόπαιο του 2020 φιγουράρουν, πλέον, οι Κλίπερς. Ο Καουάι Λέοναρντ, MVP των εφετινών Τελικών, εγκατέλειψε τους πρωταθλητές (Τορόντο Ράπτορς) και μετακόμισε στο Λος Αντζελες με συμβόλαιο 103 εκατ. δολαρίων για τρία χρόνια. Τον ακολούθησε ο Πολ Τζορτζ, που ζήτησε και πήρε μεταγραφή από την Οκλαχόμα. Πίσω από αυτές τις δύο εντυπωσιακές κινήσεις κρύβεται ο 81χρονος Τζέρι Ουέστ, μέλος του «Hall of Fame» από το 2010, ο οποίος μετά τη μυθική του καριέρα ως παίκτης των Λος Αντζελες Λέικερς έγινε διοικητικό στέλεχος.

Υπήρξε ο δημιουργός τριών από τις πιο εμβληματικές ομάδες στα χρονικά του ΝΒΑ. Των Λέικερς, που στη δεκαετία των ’80s σάρωσαν πέντε τίτλους, με τον Μάτζικ Τζόνσον στη σύνθεσή τους. Των Λέικερς, πάλι, που πήραν τρία Πρωταθλήματα στη σειρά από το 2000 έως το 2002. Και των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που «σημάδεψαν» την τρέχουσα δεκαετία. Επέστρεψε στο Λος Αντζελες πέρυσι, αυτή τη φορά για τους Κλίπερς, που με το «δίδυμο» Λέοναρντ – Τζορτζ, αλλά και χωρίς να χάσουν βασικό τους παίκτη, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Η άλλη ομάδα του Λος Αντζελες, οι Λέικερς, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τον Λέοναρντ, όμως γέμισαν το ρόστερ τους με πολύ σημαντικούς παίκτες. Με πρώτο και καλύτερο τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο οποίος θα αγωνίζεται πλάι στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Αντονι Ντέιβις.

Οι Νετς δαπάνησαν 345 εκατομμύρια δολάρια, σε βάθος τετραετίας, για να φέρουν στο Μπρούκλιν τον Κέβιν Ντουράντ (164 εκατ. για τέσσερα χρόνια), τον Κάιρι Ιρβινγκ (141 εκατ. για τέσσερα χρόνια) και τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν (40 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια). Θα είναι, ίσως, η πιο ενισχυμένη ομάδα της Ανατολής. Εάν δεν ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν τον Ντουράντ να αποθεραπευτεί, οι φιλοδοξίες τους θα έφταναν μέχρι την κορυφή.

Από αυτό το αλισβερίσι κάποιες ομάδες (φαίνεται πως) θα βγουν χαμένες. Μια από αυτές θα είναι, ασφαλώς, οι Θάντερ, μετά τη φυγή του Ουέστμπρουκ. Πιθανότατα και οι Ουόριορς, αν και απέκτησαν τον Ντ’ Αντζελο Ράσελ (117 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια), ο οποίος πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (με τους Νετς), και κράτησαν κοντά τους τον Κλέι Τόμπσον (190 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια).

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπήκαν δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Κρις Μίντλετον (178 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια), τον Μπρουκ Λόπεζ και τον Τζορτζ Χιλ, άξιους supporters του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως κανείς από τους παίκτες που έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής (Ρόμπιν Λόπεζ και Ουέσλι Μάθιους) δεν είναι από εκείνους που μπορούν να «κάνουν τη διαφορά». Κι όμως. Ο Ρικ Πιτίνο, ο «σοφός» κόουτς που γνωρίσαμε από κοντά στον Παναθηναϊκό, τους δίνει την πρώτη τύχη στο επόμενο Πρωτάθλημα!

«Αν κατακτήσει τον τίτλο ομάδα της Δύσης, θα το κάνει χωρίς να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό θα το έχουν, είτε οι Σίξερς, είτε οι Μπακς. Επέλεξα τους Ράπτορς πέρυσι, όμως τώρα θα προβλέψω από νωρίς και θα πω ότι την ερχόμενη σεζόν θα το πάρουν οι Μπακς», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. Γιατί να τον πιστέψουμε; Επειδή εφέτος βρήκε τον πρωταθλητή από τις 26 Μαρτίου. Και, προηγουμένως, είχε «πέσει μέσα» και στον τροπαιούχο του NCAA, δηλαδή του Κολλεγιακού Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...