389
Ρότζερ Φέντερερ (αριστερά) και Ράφα Ναδάλ μετα την λήξη του τελικού του 2008 | REUTERS

Θέλεις να πας στο Ναδάλ – Φέντερερ; Θα πληρώσεις 7.000 – 13.000 λίρες!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 14:36
Ρότζερ Φέντερερ (αριστερά) και Ράφα Ναδάλ μετα την λήξη του τελικού του 2008
|REUTERS

Θέλεις να πας στο Ναδάλ – Φέντερερ; Θα πληρώσεις 7.000 – 13.000 λίρες!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 14:36

Συνάντηση γιγάντων απόψε, Παρασκευή 10 Ιουλίου, στο Wimbledon. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο βρετανικό γκραν σλαμ μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Τότε, στον τελικό του 2008, έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες στην ιστορία του αθλήματος, ο Ναδάλ είχε επικρατήσει του Φέντερερ με 3-2 σετ.

Για τους φίλους του τένις λοιπόν σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ρεβάνς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του σπορ. Ο ενθουσιασμός όμως δεν μεταφράζεται μόνο σε χαμόγελα αλλά και σε… χρήμα!

Αν φερ΄ ειπείν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τον αποψινό ημιτελικό στο Centre Court θα πρέπει να πληρώσει από 7.000-13.000 λίρες (7.800-14.500 περίπου ευρώ). Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι οι οργανωτές δεν επιτρέπουν την μεταπώληση εισιτηρίων οπότε αν κάποιος αγοράσει μέσω Διαδικτύου το «μαγικό χαρτάκι» πολύ πιθανόν να μην του επιτραπεί η είσοδος!

Σε περίπτωση φυσικά που έχει προνοήσει και δεν είναι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής τότε θα έχει οπωσδήποτε προμηθευτεί το λεγόμενο «πενταετές πάσο». Το κόστος; Μόλις 50.000 στερλίνες (55.000 περίπου ευρώ), δηλαδή 10.000 λίρες τον χρόνο.

Το πενταετές πάσο πάντως έχει και τα καλά του. Ο κάτοχος μπορεί να παρακολουθήσει όποιο παιχνίδι θέλει ενώ παράλληλα δικαιούται δωρεάν φαγητό και ποτό. Είναι επίσης το μοναδικό εισιτήριο που μπορεί να μεταπωληθεί.

Πάντως οι τιμές αυτές ακούγονται αστείες μπροστά σε εκείνες του τελικού του 2013. Τα κοντέρ έσπασαν όταν ο Βρετανός Αντι Μάρεϊ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Σε ένα site μεταπώλησης, το κόστος για ένα και μόνο εισιτήριο έφτασε τις 71.000 λίρες!

Για τον ημιτελικό μεταξύ του 33χρονου Ναδάλ και του 37χρονου Φέντερερ, η φθηνότερη μεταπώληση στον ίδιο ιστότοπο είναι 7.100 λίρες το εισιτήριο.

Η Κλερ-Εστέλ Μπέρτραντ υπεύθυνη της σελίδας των κατόχων πενταετούς πάσο του Wimbledon, δήλωσε στους λονδρέζικους Times: «Το κύμα στην αύξηση των τιμών ξεκίνησε από την φάση των 16 όταν φάνηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν στον ημιτελικό οι δυο τους».

Το Wimbledon οργανώνει επίσης ένα είδος λοταρίας (public ballot). Πληρώνοντας το ποσό των 185 λιρών, μπορεί κανείς να μπει στην κλήρωση και να κερδίσει εισιτήρια για κάποια αναμέτρηση του τουρνουά.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι οι οργανωτές του τουρνουά ενθαρρύνουν τους κατόχους του πενταετούς πάσο να το μεταπωλούν, εφόσον φυσικά το επιθυμούν. Θεωρούν ότι δι’ αυτού του τρόπου θα μπορέσουν να ελέγξουν τις τιμές των εισιτηρίων ώστε να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες αυξήσεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν και τόσο καλά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...