652
Παγωτό βανίλια με γλυκό κουφέτο από τη μοναδική λευκή κολοκύθα της Μήλου | Public

Public Café Restaurant: Τον Mάιο δοκιμάζουμε Μήλο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 18:28
Παγωτό βανίλια με γλυκό κουφέτο από τη μοναδική λευκή κολοκύθα της Μήλου
|Public

Public Café Restaurant: Τον Mάιο δοκιμάζουμε Μήλο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 18:28

Τον χορό της γεύσης των Κυκλάδων στο Public Café Restaurant της πλατείας Συντάγματος θα σύρει μέχρι τα μέσα Ιουνίου η Μήλος, ολοκληρώνοντας το μεγάλο ταξίδι στη γαστρονομία των ξακουστών κυκλαδίτικων νησιών, της Τήνου, της Σαντορίνης, της Σίφνου και της Σύρου.

Η Σύρος με τα λουκούμια της έδωσε τη σκυτάλη στη Μήλο και τώρα το Public Café Restaurant καλωσορίζει στην κουζίνα του τη μηλέικη γαστρονομία.

Η δραστήρια ομάδα του «Delicious Milos» φέρνει γεύσεις που κρατούν ζωντανή τη γευστική παράδοση της Μήλου, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία της με τον πιο αυθεντικό τρόπο.

Το ειδικό μενού θα προσφέρεται έως και τις 15 Ιουνίου και περιλαμβάνει πιταράκια Μήλου, τα παραδοσιακά τυροπιτάκια με γέμιση από κεφαλοτύρι, που παράγεται στο νησί, κρεμμύδι και φρέσκο δυόσμο, φλαουνάκια Μήλου, τα διάσημα χορτοπιτάκια με φρέσκα χόρτα του νησιού και σταφίδες, μοσχαράκι κοκκινιστό με κρέμα ξινομυζήθρας, και για επιδόρπιο παγωτό βανίλια με γλυκό κουφέτο!

Τα πιταράκια και τα φλαουνάκια ετοιμάζονται από την ομάδα «Delicious Milos» στο νησί και ταξιδεύουν φρέσκα-φρέσκα για την Αθήνα.

Tα φλαουνάκια έρχονται καθημερινά από τη Μήλο

Η ιστορία του Delicious Milos γράφεται από τις… παρέες: μια ομάδα νέων ανθρώπων, επιχειρηματίες της εστίασης στη Μήλο, αποφάσισε να αναδείξει και να διατηρήσει ζωντανή την τοπική γαστρονομία. Και τα κατάφερε! Στόχος τους το νησί να κατοχυρώσει τη θέση που του αξίζει στη λίστα των ελληνικών γαστρονομικών προορισμών, αφού διαθέτει ιστορία, προϊόντα, πολιτισμό, συνταγές, όρεξη και πάθος.

Η βιβλιοθήκη του Public Café Restaurant παραμένει γεμάτη με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες. Σας περιμένουμε, λοιπόν, να δοκιμάσουμε μαζί τις νοστιμιές της παράδοσης της Μήλου, που, με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και μαγειρικής, διατηρούν αναλλοίωτες τις γαστρονομικές αξίες του νησιού.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρέμα μηλέικης ξινομυζήθρας

Το Public Café Restaurant ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το Σάββατο!

Ο χώρος του Public Café Restaurant

Ιδανική επιλογή για επαγγελματικά γεύματα και δείπνα, το Public Café Restaurant ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για τη φιλοξενία τη των επισκεπτών του ανάλογα με τη διάθεσή τους. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα. Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα διαφορετικά έπιπλα και η νέα διακόσμηση δημιουργούν ξεχωριστές γωνιές, δίνοντας την αίσθηση μεμονωμένων χώρων. Στα καθιστικά της ελιάς, γύρω από το μεγάλο δέντρο, το σκηνικό είναι ζεστό και ταυτόχρονα προσεγμένο, ιδανικό για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους όλες τις ώρες. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.

Μέρος του ανανεωμένου χώρου του Public Café Restaurant

Στα πλάγια, οι αναπαυτικοί καναπέδες είναι ιδανικοί για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού, καθώς και για φαγητό, καφέ και ποτό. Κοντά στο μπαρ δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιακή βιβλιοθήκη, για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ηρεμία για να δουλέψουν ή να χαλαρώσουν σε ιδιαίτερα αναπαυτικές lounge πολυθρόνες.

Τέλος, ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για την ομορφότερη θέα του κέντρου της Αθήνας, ενώ είναι και το μοναδικό σημείο που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το μενού

Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για gluten free πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά!

Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...